Košarka

Trinchieri na izlaznim vratima Partizana, ima ponude iz Eurolige

Matej Kačan • ponedjeljak, 29.06.2020.
Trinchieri na izlaznim vratima Partizana, ima ponude iz Eurolige

Prošlosezonska jaka momčad Partizana je u procesu osipanja. Nakon odlaska beka Coreyja Waldena, na izlaznim vratima kluba je i trener Andrea Trinchieri koji navodno ima ponudu iz Bayerna...

Kad se sve zbroji i oduzme, jedan od košarkaških klubova koje je u sportskom smislu najviše oštetio prekid natjecanja zbog koronavirusa je Partizan. Beogradski klub je pucao na Euroligu preko ABA lige i Eurokupa za koje je skupljena jaka ekipa koja je krenula s osipanjem.

Prekidom natjecanja je Partizan ostao bez Eurolige, a Partizan će ići u smanjivanje budžeta. Zato je svoj ugovor otkupio Corey Walden, jedan od najboljih igrača momčadi iz prošle sezone, a on bi trebao pojačati gradskog rivala Crvenu zvezdu.

No još veći udarac će biti odlazak trenera Andree Trinchierija koji navodno neće aktivirati dodatnu godinu u svom ugovoru, a ima ponudu iz euroligaša Bayerna iz Münchena. Predsjednik kluba Ostoja Mijailović je kazao kako je Waldenov odlazak očekivan, a da će klub učiniti sve kako bi zadržao trenera.

"Izašli smo s uvjetima za novu sezonu pred trenera. Jasno smo odredili našu strategiju i raspoloživi budžet za momčad. Činimo velike napore kako bi Trinchierija zadržali kod nas. Nažalost, mi ne raspolažemo s takvim budžetom kao neki klubovi, koji i u vrijeme ove pandemije mogu plaćati odštete za igrače. Vjerujem da ćemo pitanje trenera brzo riješiti jer je to i preduvjet da počnemo sa slaganjem rostera. U aktualnim uvjetima na tržištu, treneru smo ponudili odličan ugovor, a sada je na njemu da se izjasni", kazao je predsjednik Partizana.

Momčad će i sljedeće sezone igrati u ABA ligi i Eurokupu, ali ambicije i budžet nisu kao i prije.

FOTO: Partizan NIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!