Vodeni sportovi

Smodlaka za Sportnet: 'Mladost je i na početku sezone kada smo bili kompletni bila jača od nas'

Branimir Korać • srijeda, 01.07.2020.
Smodlaka za Sportnet: 'Mladost je i na početku sezone kada smo bili kompletni bila jača od nas'
Foto: Pixsell

Vaterpolisti Jadrana iz Splita dolaze u goste zagrebačkoj Mladosti gdje će imati jako tešku zadaću. Žapci su veliki favoriti za ulazak u finale doigravanja, a Mile Smodlaka je u nezavidnoj poziciji s obzirom na brojne odlaske...

U pojedinim fazama ove sezone splitski Jadran je izgledao jako dobro, kao momčad koja može svima stvoriti probleme. Saznao je to i Jug koji je izgubio od Jadrana u Ligi prvaka, ali roster s početka sezone i onaj s kojim će Jadran završiti sezonu nije isti, a posebno neće biti isti onaj sa starta iduće sezone.

Mile Smodlaka ima puno posla za osposobiti momčad za dostojno odraditi završnicu sezone, a da problemi postoje, vidjelo se i u dvobojima s Primorjem u četvrtfinalu.

"Primorje je u tim susretima pokazalo da je podiglo razinu svoje igre, ali isto tako smo i mi pokazali jedno drugo lice jer smo ostali bez nekih važnih igrača i nismo u situaciji u kojoj smo se nadali da ćemo biti na početku sezone. Išli smo prema naprijed, radili iskorak, ali pandemija koronavirusa ostavila je traga i tu smo ostali bez nekih igrača. Mi u Zarebu igramo bez četvorice standardnih igrača, a Mladost je i na početku sezone kada smo bili kompletni, bila jača od nas. Možemo se samo nadati nekom dobrom rezultatu, ali nisam veliki optimist", kaže nam Smodlaka.

Neki igrači poput Nathana Powera, Ivana Domagoja Zovića ili Luke Sučića već su napustili klub, a neki poput Viskovića, Krapića i Anića već su najavili odlazak.

"Točno, nije uobičajena i normalna situacija. Ovaj trojac bit će u momčadi u Zagrebu, ali imamo problem s ozljedom Burića koji nije mogao igrati niti protiv Primorja, zatim Pejkovića, jako smo oslabljeni na bekovskim pozicijama, a Mladost ima dvojicu vrhunskih centara. Bit će jako teško."

Mladostaši cijene Jadran u svakom slučaju i neće biti opuštanja što je problem više za Smodlakinu momčad. Međutim Jadran može biti neopterećen, nema što izgubiti i to može predstavljati plus u ovoj situaciji. On može samo dobiti, sav pritisak je na Zagrepčanima koji jedini tu mogu izgubiti.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!