Košarka

Šarunas Jasikevičius se kao trener vratio u Barcelonu

Matej Kačan • četvrtak, 02.07.2020.
Šarunas Jasikevičius se kao trener vratio u Barcelonu

Nedugo nakon što je izgubila košarkaški naslov prvaka Španjolske, Barcelona je objavila promjenu na trenerskoj klupi. Momčad je napustio Svetislav Pešić, a novi je trener Šarunas Jasikevičius...

Košarkaši Barcelone su protiv Baskonije nenadano izgubili domaći naslov, ali su lako moguće baš zbog toga uhvatili najtraženijeg trenera u Europi. Svetislav Pešić je očito dobio ultimatum osvajanja trofeja, nije to učinio te je s njim raskinuta suradnja.

Zamjena za njega je pronađena ekspresno, a Pešića će na klupi Barcelone zamijeniti jedan od najtalentiranijih mladih trenera Eurolige i legendarni košarkaš Šarunas Jasikevičius. Popularni Šaras je u Barceloni kao igrač proveo četiri sezone.

Igrao je tamo od 2000. do 2003. pa onda opet u sezoni 2012/13. 2014. je otišao u igračku mirovinu u Žalgirisu, a odmah je iz tenisica sjeo na klupu litavskog velikana gdje je kao pomoćnik djelovao dvije sezone, a onda je četiri godine bio i glavni trener.

Sa, za Euroligu, smanjenim budžetom je postizao dobre rezultate pa je već nekoliko sezona uvijek u kombinacijama kad netko od velikana mijenja ime na klupi. Tražio ga je i Fenerbahče jer ga je osobno preporučio njegov bivši trener Željko Obradović.

No navodi govore da je prevagnula Šarasova želja da s Barcelonom osvoji Euroligu, a zato je prihvatio i trogodišnji ugovor uz manju plaću od one koju bi dobio u Istanbulu. Jasikevičius je kao igrač osvojio Euroligu s Barcelonom 2003., a onda i dvije s Maccabijem i jednu s Panathinaikosom, baš pod Obradovićem.

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!