Nogomet

Bjelica: 'Neću dolaziti na Dinamovu proslavu, nije niti taj rastanak bio tako bezbolan da bih sad došao'

Branimir Korać • četvrtak, 02.07.2020.
Bjelica: 'Neću dolaziti na Dinamovu proslavu, nije niti taj rastanak bio tako bezbolan da bih sad došao'

Nenad Bjelica još uvijek je bez angažmana, ali upita ne nedostaje i uvjeren je da će na početku sljedeće sezone imati klub. Posljednji je bio Dinamo u kojem je ostvario fantastične rezultate, ali rastanak je bio iznenadan, šokantan i nimalo ugodan. Njegovom nasljedniku Igoru Jovićeviću uz Bjeličinu ostavštinu nije nimalo lako.

Nenad Bjelica još je uvijek na tržištu. Nakon odlaska iz Dinama povezivao se s brojnim klubovima, međutim i dalje je slobodan trener, no ne sumnja kako će se i to riješiti vrlo brzo.

"Nisam još odlučio, puno toga se piše, ali i puno toga nije istina. Trenutno u miru razmišljam o svemu, razmatram sve ponude i vjerujem da ću sljedeće sezone imati klub."

Konkretno, pregovori su najdalje otišli s Fenerbahčeom. Real Betis je priča iz medija, ali nije se ništa događalo

"Pregovora s Real Betisom nije niti bilo, to su novinari napisali da tu postoje neki razgovori. Pregovori su postojali s Fenerbahčeom i dosta daleko otišli, međutim zadnjih mjesec dana se ništa nije izdogađalo. S Betisom nije bilo pregovora. Međutim ima dosta upita, vjerujem da ću na početku sljedeće sezone biti na klupi nekog kluba."

"Ne bih govorio o imenima klubova, ima stvarno od liga petice do turske lige, pa još nekih istočnih zemalja. Vidjet ćemo, polako."

Bjelici nije toliko bitna financijska priča, važna je ambicija i njegov napredak.

"Sve je važno, vrlo je bitno da to bude korak naprijed u karijeri, nisu čak niti financije u prvom planu jer da su one najvažnije već bih odavno radio. Imao sam stvarno jako puno poziva iz arapskih zemalja, ali to me u ovim trenucima ne zanima. Želim gledati na karijeru i odabrati klub u kojem ću se moći dalje razvijati, ali i klub u kojem će se obitelj dobro osjećati."

Dinamo je prošlost, napravljeno je puno toga dobroga, ali iznenadno je puklo.

"To je tako došlo kako je došlo, očito je tako moralo biti. Dinamo je izabrao put bez mene, ja sam to prihvatio i poštujem njihovu odluku i idem svojim putem."

Kontakt je zadržan sa stožerom, ali javljaju mu se i igrači.

"Sa stožerom se čujem svaki tjedan, igrače ne volim previše dirati jer im treba mir, trebaju se fokusirati na kraj prvenstva te uz novog trenera probati ostvarivati nove rezultate. Međutim svako malo netko nazove, čujemo se, ne pričamo o Dinamu nego ovako općenito."

Dinamo će proslaviti naslov prvaka, Dani Olmo dolazi po svoju medalju, ali Bjelice neće biti.

"Sigurno neću dolaziti na proslavu. Nije me nitko niti zvao, a da me i pozove, neću doći jer Dinamo ima sada trenera koji je na kraju osvojio prvenstvo, a kolike su moje zasluge neka procjene drugi. Mi smo u tih 26 kola ostvarili lijepu prednost, ponosni smo na ostvareno i ja sebi osobno pripisujem tu titulu kao što nisam onu prvu kada sam došao na kraju."

Ako mu klub naknadno pošalje medalje, drage volje će je i prihvatiti.

"Prihvatit ću medalju ako mi je pošalju, zašto ne. Pripada mi, ali neću nikoga moliti za to. Na proslavu neću dolaziti, imam i svojih obaveza, a i nije taj rastanak bio tako bezbolan da bih se sada nacrtao u Maksimiru."

Nakon Bjelice na klupu je sjeo Igor Jovićević, a Dinamo se muči i ne igra dobro. Bjelica vjeruje kako će se Modri dići.

"Ne bih komentirao igru Dinama, nije to više na meni, samo mogu reći da svakom treneru koji je dolazio poslije mene u bilo kojem klubu, bio to Wolfsberger, Spezia, Lech Poznan, pa i sada Dinamo, nije bilo lako zbog odnosa koje sam uspostavio s ljudima u klubu, ali isto tako i zbog odnosa koje sam uspostavio sa svojim igračima. Igrači i moj stručni stožer su postavili letvicu jako visoko. Puno se očekuje od Dinama, ne samo pobjede već i uvjerljive igre. U ovoj situaciji nakon koronavirusa i nakon toga što je Dinamo već suvereno osvojio titulu, novom treneru nije lagano. Treba imati strpljenja i vjerujem da će Dinamo i pod Igorom Jovićevićem pokazati bolje igre."

Za Jovićevića nema savjet, Igoru ovo nije prvi posao i Bjelica smatra kako ima dovoljno iskustva.

"Nemam ja što savjetovati, on najbolje zna. Nije u ovom poslu otprije dva i pol mjeseca, on jako dugo radi, a zadnje vrijeme je radio s drugom momčadi Dinama, ali prije toga je radio i u Karpatiju i u Celju gdje je skupio dovoljno iskustva da bi znao kako ekipu pripremati za ono što dolazi."

Sada već bivši trener Dinama ističe se i sudjelovanjem u humanitarnim akcijama pa je dosta toga poklonio u akciji Vratimo Palčiće u Petrovu.

"Imam sad puno vremena pa onda u nekim kutijama koje su mi bile u nekom kutu sobe mogu pronaći nešto što mogu staviti u humanitarne svrhe. Uvijek sam spreman pomoći, bilo to Vratimo Palčiće u Petrovu ili neka druga humanitarna akcija, uvijek sam tu i spreman pomoći koliko god se može."

Na komentare kako se rješavao stvari iz Dinama, tvrdi:

"Ostavio sam si puno uspomena iz Dinama. Imam tri radne trenirke pa sam dvije dao na aukciju, imao sam pet majica, jednu sam si ostavio, tako da imam dosta Dinamovih stvari kao što imam dosta stvari iz svih klubova u kojima sam radio."

U Zagrebu je uživao, a uživat će i dalje.

"Bilo mi je lijepo u Zagrebu, ljudi su me stvarno lijepo prihvatili, jako smo lijepo radili, imali lijepe rezultate pa je osjećaj u Zagrebu bio najbolji. No i prije sam se u Zagrebu jako ugodno osjećao iako sam rođeni Osječanin te dugo živim u Poreču, ali u Zagrebu mi je lijepo i još uvijek imam ovdje i stan."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!