Nogomet

Dambrauskas: 'Ako igra bude dobra, stanje na tablici će doći samo'

Matej Kačan • petak, 03.07.2020.
Dambrauskas: 'Ako igra bude dobra, stanje na tablici će doći samo'
Foto: Pixsell

Gorica nakon pobjeda nad Hajdukom i Rijekom ima važan ispit u Puli gdje gostuje kod Istre 1961, a susret je na konferenciji za medije najavio trener Valdas Dambrauskas...

Važnu utakmicu za ambicije Gorice u Europskoj ligi momčad će imati u subotu kad na Drosini gostuje kod Istre, a susret je najavio trener Gorice Valdas Dambrauskas koji želi da njegova momčad nastavi dobar niz u dobrom raspoloženju nakon Rijeke i Hajduka.

"Raspoloženje je odlično, logično je da je sve uvijek bolje nakon pobjede. No sad moramo ostaviti te dvije pobjede iza sebe i gledati naprijed. Već sutra imamo važnu utakmicu koja će nam biti još veći test nego posljednje dvije. Kad se igra protiv velikih protivnika, veliku ulogu često igra motivacija, a pomažu i navijači. Sutra toga neće biti i to moramo nadoknaditi s voljom i karakterom i vjerujem da to možemo i učiniti", najavio je Dambrauskas.

Raspored je gust, ali Goričani ne žele tražiti alibije u zgusnutim obvezama. Kako je njima, tako je i svima i vremena za spremiti se je bilo sasvim dovoljno.

"Imali smo slobodna tri dana, igramo četvrti dan i to nam nije problem. Imali smo dva regeneracijska i jedan taktički trening kao pripremu za utakmicu. Tri dana je sasvim dovoljno za oporavak. Uostalom, svi imaju iste uvjete i nemamo se na što žaliti", trener odbacuje bilo kakav izgovor.

Istru vodi i bivši trener Gorice, zna se stil kojim momčad igra, a Dambrauskas je svjestan snage svog protivnika u subotu, pogotovo ako govorimo o ekipi koja je izrazito domaćinska.

"O Istri znamo jako puno, ona nije na poziciji na kojoj bi trebala biti. Svi nogometni pokazatelji nude bolje brojke nego što se to vidi po broju bodova. Ne znam je li to zbog realizacije ili nečeg drugog, ali je jasno da je Istra opasna, pogotovo kod kuće. To se vidjelo u posljednje dvije utakmice, a u gostima je ipak potpuno drukčija momčad."

Istra je pretposljednja, ali je igra momčadi Ivana Preleca mnogo bolja nego što to govori bodovni konto. Dambrauskas se ne zavarava da će utakmica biti laka.

"Kod kuće su jako dobri i agresivni, znaju izlaziti u kontru i kako se braniti, zato je jasno da moramo očekivati tešku utakmicu. Moramo biti fokusirani i još bolji u onim stvarima koje smo radili dobro protiv Hajduka i Rijeke. Želimo ponavljati faze utakmice u kojima smo bili dobri i pokušati biti još i bolji."

Gorica se s novih šest bodova opet uključila u Borbu za peto mjesto i Europu, ali trener ne želi da se njegova ekipa opterećuje stanjem na tablici, već igrom.

"Ne razgovaramo o Europi. Već se ponavljam, ali nije to do nas, već je to do ekipa koje su ispred nas. Nije na nama da se fokusiramo na tablicu, već na to kako igramo. Često ekipe u lošim nizovima znaju reći da im baš ova pobjeda treba i kako je ona važna, ali se zaboravlja izvedba na terenu. Ja želim da moja momčad razmišlja o tome kako igra i koliko dobro može izvesti neke stvari. Vjerujem da će rezultat sam doći ako igraš dobro, po toj čuvenoj frazi. Ako budemo igrali dobro, pobjede će doći, a onda će doći i stanje na tablici kakvo želimo", poručio je Dambrauskas.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!