Vodeni sportovi

Bajić: 'Prekrasan ambijent, vaterpolo se vraća na sportsku scenu'

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 05.07.2020.
Bajić: 'Prekrasan ambijent, vaterpolo se vraća na sportsku scenu'
Foto: Pixsell

Vaterpolisti Mladosti slavili su na gostovanju u Splitu i izborili finale Prvenstva Hrvatske puno teže od očekivanja...

Žapci su pobijedili rezultatom 10:11 (2:1, 2:2, 4:5, 2:3). Najbolji strijelci u redovima zagrebačke momčadi bili su Luka Bukić i Miloš Ćuk s po tri pogotka dok je kod domaćina najučinkovitiji bio Zvonimir Butić s četiri pogotka.

''Teška i neizvjesna utakmica. Kako smo i očekivali, obje ekipe bile su srčane i karakterne. Prekrasan ambijent, mogu reći da se vaterpolo vraća na sportsku scenu. Mislim da je na kraju pobijedio spretniji i sretniji protivnik. Izborili smo svoj cilj, ulazak u finale i u daljnjoj smo igri za osvajanje dva trofeja u iduća tri tjedna'', izjavio je trener HAVK Mladost Zoran Bajić.

Mladost je slavila u prvoj polufinalnoj utakmici u Zagrebu ali već tada je Jadran svojom igrom najavio da Žapce u Splitu čeka težak posao. Napeta utakmica na poljudskom bazenu igrala se gol za gol, a Mladost je pobjedom izborila finale u kojem ih čeka dubrovački Jug.

Za Mladost su igrali Ivan Marcelić, Cosmin Radu, Lovre Miloš, Miloš Ćuk (3), Luka Bajić, Luka Bukić (3), Franko Lazić, Alex Bowen (2), Josip Vrlić, Matias Biljaka, Konstantin Harkov (2), Jerko Anzulović, Jerko Jurlina i Marin Dašić (1).

Prije finala Prvenstva Hrvatske koje se igra od 18. srpnja, Žapce 14. srpnja čeka i Final Four Regionalne lige u Dubrovniku kojeg otvaraju s Jadran Heceg Novim.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!