Tenis

Severin Luthi: 'Roger napreduje, rehabilitacija nakon druge operacije prolazi prema planu'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 06.07.2020.
Severin Luthi: 'Roger napreduje, rehabilitacija nakon druge operacije prolazi prema planu'

Roger Federer neće igrati ove godine ako se pokrene teniska sezone, odradio je drugu operaciju i nakon nje se dobro oporavlja...

Roger Federer mora sada biti vrlo oprezan s ozljedama jer svaka u njegovim godinama traži i duži oporavak uz teži povratak. Ove sezone definitivno neće igrati, no polako se oporavlja i bit će spreman za sljedeću sezonu, poručuje Severin Luthi.

"Roger napreduje. Rehabilitacija nakon druge operacije prolazi prema planu. Dosad nismo radili visokim intenzitetom, a uskoro će krenuti s fizičkim dijelom priprema s Pierreom Paganinijem" , kaže Federerov trener.

Luthi vjeruje kako Federer još uvijek može fizički odgovoriti na vrlo visokoj razini.

"Naš prvi prioritet je da Roger ozdravi 100 posto. Lijepo je kada radite s Rogerom imate osjećaj da ste na terenu s juniorom, a ne s igračem koji je na kraju karijere", dodao je Luthi i istaknuo kako je potpuna koncentracija na pripremama za sljedeću sezonu.

Prošle godine Federer i Novak Đoković odigrali su epsko finale Wimbledona u kojem je Novak slavio u pravoj drami petog seta, a Federer propustio meč lopte.

"Oko tri sata nakon završetka finala krenuli smo prema Rogerovoj unajmljenoj kući, a tamo ga je čekalo 30-ak ljudi kako bi ga pozdravilo. Bili smo s njima i nitko ne bi mogao reći da je upravo izgubio tako važan meč. Uvijek je bila nevjerojatna ta njegova mogućnost okretanja prema budućnosti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!