Nogomet

Rožman: 'Maknuli smo se iz Rijeke da zadržimo fokus'

Matej Kačan • petak, 10.07.2020.
Rožman: 'Maknuli smo se iz Rijeke da zadržimo fokus'
Foto: Pixsell

Nogometašima Rijeke nakon pobjede nad Dinamom slijedi susret s Interom gdje se dobar rezultat mora potvrditi, a zbog toga je Simon Rožman poveo ekipu na mini pripreme van Rijeke...

Nakon vrijedne pobjede nad Dinamom koja je došla kao kraj rezultatski negativnog niza i nagovještaj boljeg raspoloženja, za nogometaše Rijeke ostaje izazov to potvrditi protiv Intera. Prije utakmice je Simon Rožman iskoristio nešto dužu pauzu za mini pripreme.

"Maknuli smo se iz Rijeke da zadržimo fokus jer ovo je jako važna utakmica da potvrdimo tri boda i formu na terenu. Posebno nas zanima faza obrane gdje smo ispravili neke stvari i dobro izgledali. Na drugoj je strani Inter koji je sve domaće utakmice odigrao na jedan razlike, a protiv Lokomotive je možda zaslužio i više tako da znamo da idemo prema ozbiljnom suparniku. No, mi moramo ponoviti sve stvari koje su bile dobre, graditi kontinuirani napad i ne ponavljati greške koje bi nas koštale bodova", ustvrdio je trener.

Inter se bori za ostanak i u jako je teškoj situaciji u toj borbi, ali je ranjeni vuk često i najopasniji. Riječani se zato moraju paziti posebnog motiva kod Interovih igrača.

"Kad su šanse teoretske, onda si uvijek na 150 posto i daješ sve od sebe. Mi još nismo izborili Europu, u nekim kalkulacijama se može zakomplicirati prema gore. Na drugoj strani, oni imaju teoretske šanse. Znamo da će oni biti na najvišem mogućem nivou, ali mi na to moramo odgovoriti", kazao je Rožman čijoj je ekipi pobjeda nad Dinamom bila prevažna zbog samopouzdanja:

"Puno sam puta rekao da smo u mnogim utakmicama bili na razini, da ne bi razočarali, ali rezultat nije išao u željenom smjeru. Sretan sam zbog igrača koji su sve ovo vrijeme jako dobro radili i sve što smo radili se nije okrenulo u rezultatskom smislu da te nekad nagradi i podigne samopouzdanje. No dečki se nisu okrenuli na negativu i mislim da je to bitno. Zainatili su se u svakoj utakmici, a u ovoj zadnjoj su svaki dali po pet posto više i to je ono što nam je trebalo."

Nakon jakog ritma je uslijedila malo duža pauza od nekoliko dana koju su Riječani iskoristili za bijeg na mini pripreme u hladniji, gorski zrak. Takva je promjena sredine sigurno dobro došla momčadi za regeneraciju.

"Imali smo jako opterećenje od sedam-osam utakmica zaredom kad nismo imali vremena za trening te smo išli iz utakmice u utakmicu uz neka duža putovanja. Ovo nam je dobro došlo za mali odmor i da na terenu ispoliramo neke nijansice. Najviše smo sad imali mir da smo skupa, temperatura je bila niža za lakši oporavak nakon opterećenja. Sretan sam da smo tu, da smo koliko-toliko zdravi i spremni za zadnje četiri utakmice", kazao je trener koji se osvrnuo i na zdravstveni karton:

"Nije najbolje. Franko je izgurao Dinamo s rupturom i sigurno ga neće biti. Imamo još nekih problema, Štefulj se nije oporavio do kraja, Čolak nije na 100 posto. Vidjet ćemo , odabrat ćemo one koji mogu povući ekipu i koji će biti sto posto spremni za utakmicu", zaključio je trener.

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!