Nogomet

Kulešević: 'Zadovoljni smo učinjenim, odlučujemo sami o svojoj sudbini'

Matej Kačan • subota, 11.07.2020.
Kulešević: 'Zadovoljni smo učinjenim, odlučujemo sami o svojoj sudbini'
Foto: Pixsell

Osijek ima sjajnu priliku protiv Istre upisati novu pobjedu i nastaviti dobar niz u borbi za drugo mjesto, a taj je susret na konferenciji za medije najavio trener Ivica Kulešević...

Kao favoriti za drugo mjesto u bespoštednoj borbi četiri ekipe su se ipak isprofilirali Osijek i Lokomotiva, a Osječani sad imaju jako dobru priliku za nastaviti dobar niz i povećati svoje dionice. Na Gradski vrt stiže Istra, a susret je najavio trener Ivica Kulešević.

"Zadovoljni smo s učinjenim do sada, s formom momčadi i prezentacijom pojedinaca, no ispred nas je nova teška utakmica. Moramo ostati na zemlji, bilo bi pogubno upisati bodove prije utakmice. Tri kola su ostala do kraja, došli smo u situaciju da odlučujemo sami o svojoj sudbini i šteta bi bila to prokockati", kazao je trener koji u svoje igrače vjeruje.

"Ja vjerujem u svlačionicu i pozitivnu radnu atmosferu koja nam se sad događa, često se igrači oko dosta toga i sami dogovore. Znamo tko smo i što smo i gdje smo došli svojim radom i koliko smo uložili u ovo što nas čeka."

Iako Istra na tablici stoji mnogo slabije, susreti Osijeka i Puljana su uvijek teški za Osječane i to je Kuleševiću sigurno u glavi i podsvijesti.

"Sjećamo se zadnjeg poraza koji nam se dogodio baš protiv Istre poslije dvije velike pogreške VAR-a i sudaca gdje smo bili jako oštećeni. Ne bavimo se osvetama, ali imamo to u podsvijesti. Također, sjećamo se i utakmice s njima kad smo pobijedili tek u zadnjoj minuti iako smo bili bolje. Očekuje nas teška utakmica i dat ćemo sve od sebe da prođemo neokrznuti."

Momčad se u ovom teškom ritmu stalno mijenja, ali su prvoligaši imali koji dan pauze više ovaj tjedan. No kod Osijeka kadrovski problemi ostaju, ali se Kulešević ne žali i ne vadi opravdanja.

"Imali smo težak raspored, šest vikenda zaredom smo imali gostovanja i puno je to utakmica i putovanja u skraćenom rasporedu. Sve momčadi se susreću s tim problemima. Imamo širinu i nadamo se da ćemo naći najbolja rješenja. Neću se žaliti na one koji nedostaju, ali imamo određenih problema. Na zadnjem veznom nam nedostaju svi koji su dosad participirali osim Žapera. Vjerojatno će tu upasti Lopa koji je dobro igrao, iskusan je. Imamo i neke druge opcije."

S dobrim rezultatima momčadi, stigla je i mobilizirana podrška. Osijek gori za momčad, svaka se utakmica željno čeka i atmosfera na Gradskom vrtu je uvijek sjajna.

"Očekujem užarenu atmosferu na terenu i tribinama. Podrška nam je prevažna, nada se da će se svi držati ovih propisanih mjera da ne napravimo glupost. Zdravlje je na prvom mjestu, ali očekujem podršku s tribina i nadam se da ćemo svi otići ponosni sa stadiona", zaključio je trener.

FOTO: Slavko Midžior/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!