Košarka

Dario Gjergja u ruke dobio veliki talent

Matej Kačan • subota, 11.07.2020.
Dario Gjergja u ruke dobio veliki talent
Foto: Pixsell

Trener Ostendea Dario Gjergja je nedavno produžio s klubom na još pet godina, a nakon toga je njegova momčad dobila zvučno pojačanje. U Belgiji će sljedeće dvije sezone igrati veliki talent Mario Nakić...

Belgijski Oostende je pod vodstvom Darija Gjergje postao poznat kao vrlo poželjna destinacija za igrače koji žele afirmaciju u europskoj košarci. Prepoznaju to sve veći talenti, pa je zadarski stručnjak na radu u Belgiji dobio veliki dragulj u ruke.

Dres Oostendea će sljedeće dvije sezone nositi 19-godišnji Mario Nakić. Mladi srpski košarkaš je posljednje tri sezone nastupao za mladu i prvu momčad Real Madrida, a u minuloj je sezoni ubilježio devet nastupa u ACB ligi i tri u Euroligi.

Klub se s novim igračem pohvalio na društvenim mrežama i navijači Oostendea se imaju čemu radovati nakon novog, petogodišnjeg ugovora koji je Gjergja potpisao s klubom. Nakić se profilirao na omladinskim "Next Generation" turnirima.

2018. je bio izabran u najbolju petorku turnira, a 2019. je s mladom ekipom Reala i osvojio natjecanje te je proglašen za MVP-a natjecanja. Nakić ima mogućnost za igranje u hrvatskoj i srpskoj reprezentaciji, ali se odlučio za Srbiju.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!