Košarka

Predsjednica Gruzije: 'Neprihvatljiv je Šengelijin prelazak u CSKA'

Matej Kačan • subota, 11.07.2020.
Predsjednica Gruzije: 'Neprihvatljiv je Šengelijin prelazak u CSKA'
Foto: Pixsell

Prelazak kapetana gruzijske košarkaške reprezentacije Tornikea Šengelije u CSKA je podigao mnogo bure u njegovoj rodnoj zemlji, a zbog napetih odnosa Rusije i Gruzije je reagirala i gruzijska predsjednica...

Velike je tenzije u Gruziji podigao nedavni transfer najboljeg gruzijskog košarkaša Tornikea Šengelije u CSKA. Taj klub ima jaki ruski identitet, a to je Šengeliji zamjerio dobar dio gruzijskog naroda, pa i sama predsjednica Gruzije.

"Loša je vijest i neprihvatljivo je za predsjednicu Gruzije da kapetan košarkaške reprezentacije Gruzije pređe u moskovski CSKA", napisala je predsjednica Gruzije.

Odnosi dviju država su napeti i narušeni od 2008. i petodnevnog rata u Južnoj Osetiji i Abhaziji koje su proglasile neovisnost. Šengelija je prije CSKA igrao u još jednom klubu s jakim političkim i nacionalnim identitetom, Baskoniji.

CSKA je osnovan kao klub Crvene Armije i dan-danas nosi taj nadimak te crvenu zvijezdu na grbu, a Šengelija je na optužbe iz svoje rodne zemlje odgovorio vrlo iskreno i oštro.

"Ne mislim se opravdavati, igrat ću košarku. Ovo neće promijeniti moj odnos s Gruzijom i nadam se da neće promijeniti odnos gruzijskog naroda prema meni", kazao je Šengelija kojeg je u priopćenju podržao i gruzijski Košarkaški savez.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!