Automoto

VN Štajerske: Hamilton slavio, veliki debakl Ferrarija

Jan Šneler • nedjelja, 12.07.2020.
VN Štajerske: Hamilton slavio, veliki debakl Ferrarija

Na drugoj utrci ove sezone, na Velikoj nagradi Štajerske, pobjedu je odnio Lewis Hamilton, a propisno su se osramotili vozači Ferrarija...

Druga utrka ovosezonske Formule 1 bila je sve samo ne predvidljiva. Do velike dvostruke pobjede došao je Mercedes, ali najveća priča današnje utrke definitivno je sudar vozača Ferrarija i njihovo ispadanje u ranoj fazi utrke.

Već nakon dva odvožena kruga, prilikom skretanje u zavoju, sudarili su se Charles Leclerc i Sebastian Vettel te su obojica morali završiti u boksu, a potom su i bili prisiljeni završiti svoje natjecanje praktički na samom početku utrke.

Do kraja je utrku odlično odradio Lewis Hamilton koji je stigao do pobjede, a pratio ga je momčadski kolega Valtteri Bottas. Današnji dan dobro je prošao i za Red Bull Racing čiji su vozači Max Verstappen i Alexander Albon završili na trećem i četvrtom mjestu.

Nakon dvije utrke, vodeće mjesto ukupnog poretka još uvijek drži Bottas s osvojenih 43 bodova, dok je na drugo mjesto došao Hamilton sa šest bodova manje. Vettel ima samo jedan osvojeni bod, dok je Leclerc ostao na 16 bodova s prošle utrke.

Što se tiče poretka konstruktora, Mercedes je uvjerljivo prvi sa 79 bodova, dok drugoplasirani McLaren ima 38 bodova. Ferrari je ostao na slabašnih 19 osvojenih bodova. Sljedeća utrka na rasporedu je za tjedan dana i to Velika nagrada Mađarske.

Formula 1, Velika nagrada Štajerske:
1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Valtteri Bottas (Mercedes) +13.719
3. Max Verstappen (Red Bull) +33.698
4. Alexander Albon (Red Bull) +44.400
5. Lando Norris (McLaren) +61.470
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!