Nogomet

Gavranović: 'Dinamo će napraviti jako dobar posao ako Kek postane novi trener'

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.07.2020.
Gavranović: 'Dinamo će napraviti jako dobar posao ako Kek postane novi trener'
Foto: Pixsell

Mario Gavranović napustio je Dinamo sa istekom ugovora i još uvijek traži novi angažman. Za Dinamo ga vežu lijepe uspomene, a tvrdi kako bi Matjaž Kek bio veliki dobitak za Modre...

Krajem lipnja nakon odrađenog treninga, Mario Gavranović oprostio se sa suigračima i trenerima te napustio Dinamo. Nije bilo dogovora oko nastavka suradnje i napustio je klub.

"Bit ću kratko na odmoru, samo sedam dana i onda nastavak rada. Još uvijek nema novosti oko novog kluba, ali ne planiram još završavati karijeru. Još uvijek se dobro osjećam, volim nogomet i igrat ću dok god budem osjećao da mogu igrati na visokoj razini. Ponuda ima, ali me nisu zadovoljile stoga ću pričekati kraj sezone i onda će i klubovi imati jasniju sliku što trebaju", kaže Gavranović za Sportske novosti.

Od Dinama se oprostio lijepim riječima istaknuvši kako su mu svi klubovi u karijeri bili posao osim Dinama koji je bio ostvarenje sna.

"Za Dinamo sam oduvijek navijao, još od dječačkih dana. Tko zna, možda jednog dana opet budem u njemu, nikad se ne zna."

Nakon što je Gavranović napustio Maksimir, svoje stvari morao je skupiti i Igor Jovićević. Jedna stvar Gavranovića je zasmetala u njihovom odnosu.

"Nisam više u Dinamu pa nije na meni da komentiram, ali jedna stvar me zasmetala. Kada smo u Gorici trebali matematički osigurati naslov prvaka, nisam bio u kadru. Završilo je 0:0, ali svejedno, zaboljelo me to što sam za to saznao preko SMS-a. Smatram da to nije u redu, bilo bi bolje da mi je trener to rekao u lice. Bilo pa prošlo, to ne može pokvariti sve divne trenutke u Maksimiru."

Matjaža Keka jako dobro poznaje smatra da slovenski stručnjak može puno donijeti Dinamu.

"Dinamo će napraviti jako dobar posao ako Kek postane novi trener. On ima karizmu i autoritet i zna svoje ideje prenijeti igračima, definitivno je pravi izbor. O Keku mogu samo najbolje, brzo sam se kod njega vratio na visoku razinu nakon što sam došao u teškoj situaciji. Sve je bilo odlično, osvajao sam trofeje, igrao za reprezentaciju..."

Nenad Bjelica ostvario je puno toga pa ni Keku neće biti lako to dostići.

"Kek je radio velike stvari s Rijekom, ali to je teško usporediti, bit će mu teško sve ponoviti što je Bjelica ostvario. Isto tako ni Jovićeviću nije bilo lako naslijediti Bjelicu. Jedino znam da ću i dalje pratiti Dinamo u kojem imam puno prijatelja i za koji ću uvijek navijati. Hrvatska liga je kvalitetna i sada to treba pokazati u Europi. Prošle sezone samo je Dinamo ušao u skupinu, nadam se da će ove sezone i ostali."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!