Rukomet

Vujović o odlasku iz PPD Zagreba: 'Ministarstvo rada u Hrvatskoj nije priznavalo moju diplomu master coacha'

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 14.07.2020.
Vujović o odlasku iz PPD Zagreba: 'Ministarstvo rada u Hrvatskoj nije priznavalo moju diplomu master coacha'
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Veselin Vujović sada je već bivši trener PPD Zagreba koji priznaje kako je problem bio i u njegovoj trenerskoj diplomi koju u Hrvatskoj nisu priznali...

Veselin Vujović sve je iznenadio odlukom o odlasku iz PPD Zagreba. Odluka je donesena u kratkom roku i neočekivano, a u razgovoru za net.hr.

"Iskreno ću vam sad reći sve o tome. Došlo je do administrativnog problema koji je ometao moj normalni rad u Zagrebu. Došlo je do problema da Ministarstvo rada u Hrvatskoj nije priznavalo moju diplomu master coacha, koju sam ja naravno dobio redovnim putem u Sloveniji, nego su imali neke svoje kriterije koji, eto, nisu bili na mojoj strani. Tako su, navodno, ti kriteriji usklađeni sa kriterijima Europske unije. Tako da sam se ja vratio u Šabac, upisao treću godinu fakulteta u Novom Sadu, i kad se te stvari završe, postoji velika mogućnost da se ponovno vratim u Zagreb. Znači, bio je administrativni problem."

Vujović je trenutno bez angažmana, ali postoje kontakti sa Sausijskom Arabijom iako i tu priča ide dosta sporo.

"Sad trenutno nemam angažman, nešto sam u pregovorima sa Saudijskom Arabijom oko izbornika, ali znate kako je s Arapima raditi, pregovarati. Sačuvaj Bože… Stalno govore čut ćemo se sutra, ovo, ono, a to sutra nikako da dođe. Tako da u ovom trenutku nema angažman, teško da će ga i biti. Jer, puno klubova ima financijskih problema, nitko ne zna kad će početi lige, kakav će sistem natjecanja biti. Tako da svi nekako čekaju. Nema veze, iskoristit ću to da se malo odmorim, da odigram s prijateljima pokoju partiju tenisa, pa ću tako prikupiti snagu i energiju. Valjda će nekome zatrebati jedan, onako, prosječan trener."

Više o Vujovićevim političkim stavovima i kako se nosi s ovom koronakrizom, pročitajte na net.hr.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!