Nogomet

Dambrauskas: 'Moj cilj za Goricu je da u budućnosti izgledamo kao ova Lokomotiva'

Matej Kačan • subota, 18.07.2020.
Dambrauskas: 'Moj cilj za Goricu je da u budućnosti izgledamo kao ova Lokomotiva'
Foto: Pixsell

Trener Gorice Valdas Dambrauskas je najavio susret njegove ekipe s Lokomotivom. Imao je mnogo komplimenata za protivničke igrače i trenera, ali se želi fokusirati na svoju ekipu...

Iako Gorica na tablici ima riješenu situaciju i sigurno šesto mjesto, trener Valdas Dambrauskas ne misli da će biti teško motivirati svoju ekipu. Osim rezultatskog značaja, mogu se naći mnoge druge vrijednosti ovakvog susreta kao što je protiv Lokomotive.

"Ovo je i dalje službena utakmica, nije prijateljska pa je i dalje važna, iako ne možemo ni gore ni dolje. Dio je temelja koje postavljamo za sljedeću sezonu, ali i ne samo zbog toga. Možemo dati i priliku nekim igračima koji nisu imali previše minuta. Kad se sve to zbroji, čeka nas zanimljiva i važna utakmica da vidimo koliko možemo", kazao je trener i dodao: "Uvjeren sam da u ovoj ekipi nema igrača koji ne želi pobjedu svaki put kad je na terenu."

Trener želi da momčad ima prepoznatljiv stil i igru, bez obzira na to tko je na terenu. A na travnjaku neće biti važnih igrača poput Kalika i Ndiayea.

"Znam što želimo postići kao klub, kako graditi igru i stil i koji su nam planovi za sljedeću sezonu. Ove dvije zadnje utakmice su dobra prilika da se te želje prenesu i na teren. Iskreno, u ovom trenutku me i ne zanima previše tko nedostaje. Cherif i Kalik su postali važni igrači, možda će nam nedostajati još dvoje-troje ozlijeđenih ili načetih, ali je izostanak jednog dobra prilika da drugi igrač zablista. Vjerujem u igrače koji će početi utakmicu i koji će imati priliku pobijediti u nedjelju", kazao je Dambrauskas.

Lokomotiva je nakon korona pauze uz Osijek i Varaždin vjerojatno najbolja ekipa lige, a trener Gorice za Gorana Tomića i igrače ima samo komplimente. Priznao je da je igra Lokomotive ono što Dambrauskas želi od Gorice u budućnosti.

"Nisam bio u Hrvatskoj na početku sezone pa ne mogu govoriti kako je Lokomotiva izgledala na početku, ali otkad sam došao govorim da se divim toj momčadi. Izrazito poštujem igrače, trenera i sve što se tamo radi. Oni su možda i najbolja momčad lige u ova četiri mjeseca otkad sam ovdje. Igraju dobro, koriste svoje prednosti, imaju igrače i stil, ali je najvažnije je da imaju veliku pojedinačnu kvalitetu, ali igraju kao momčad. Ne ovise o jednom igraču ili o dobrom ili lošem danu. Uvijek mogu iskočiti još dvojica ili trojica i to je Lokomotivina najveća snaga. Lokomotiva je ono što mi želimo postati kao momčad."

Lokomotiva je, dakle, sjajna, ali i Gorica ima što za reći. Dambrauskas govori da susret ove dvije ekipe iz ožujka može biti vodilja za to kako zaustaviti Lokomotivu.

"Vjerujem u momčad i u ono što radimo i mislim da smo već u prošloj utakmici protiv njih pokazali da imamo rješenje u najvećem dijelu utakmice. Dobro smo ih zatvarali, odabrali postavu koja im nije ostavljala prostor. Vodili smo 1:0 u drugom poluvremenu, ali nismo imali mentalne nage za završiti utakmicu. Nismo se uspjeli obraniti ni biti opasniji prema naprijed, ali to ne dolazi tako lako. No mislim da idemo u pravom smjeru i da ćemo pronaći rješenje već u nedjelju", završio je Dambrauskas.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!