Nogomet

Melnjak: 'Vjerujem da ćemo ostati u ligi, ali to želim i Prosinečkom'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 19.07.2020.
Melnjak: 'Vjerujem da ćemo ostati u ligi, ali to želim i Prosinečkom'
Foto: Pixsell

Turci ulaze u dramatičnu završnicu sezone gdje se žestoka bitka vodi za ostanak u ligi. U toj borbi nalaze se i Stjepan Tomas i Dario Melnjak s jedne strane te Robert Prosinečki i Mario Šitum s druge...

Rizespor se bori za ostanak u najvišem rangu turskog nogometa, dva kola prije kraja nalazio se u dosta neugodnoj situaciji. Darija Melnjaka i suigrače od ovog tjedna vodi Stjepan Tomas.

"Pojačali smo se na trenerskoj poziciji i s optimizmom idemo na gostovanje kod Malatyaspora. Malo smo imali nesreće, promjene trenera i nikako nismo mogli uhvatiti pravi ritam. Pola lige borilo se za opstanak, prosuli smo neke bodove i trebali smo biti u sredini. Sada nas čeka izravni protivnik u toj borbi i ako dobijemo vjerojatno ćemo ostati u ligi. Ovisimo sami o sebi i to je dobro", kaže Melnjak za Sportske novosti.

Novi trener Rizespora je Stjepan Tomas koji je već ranije radio u ovom klubu.

"Kada sam stigao ovdje, Stjepan Tomas bio je prvi pomoćnik Okana Buruka koji sada vodi vodeći Bašakšehir. Sa svime je upoznat, omiljen je, a pozitiva i strast sa svakog treninga puno nam znače. Nije se promijenio od ranije, samo što je sada glavni trener. U ovih nekoliko dana podigao je samopouzdanje kod mnogih igrača. Vjeruje u uspjeh i momčad i pravo je rješenje za klub u ovakvoj poziciji", dodaje Melnjak.

Robert Prosinečki s Kayserisporom ima daleko teži raspored i mora u goste lideru pa onda dočekuje Trabzonspor.

"Cijenim Prosinečkog, još iz vremena dok je bio izbornik Azerbajdžana, znali smo otići na čaj ili večeru jer sam ja tamo igrao u Neftčiju. Robi je predobar čovjek i stručnjak, želim mu svu sreću. Vjerujem da ćemo ostati u ligi, ali to želim i njemu."

Tomas i Melnjak trenutno drže 16. mjesto i prvi su ispod crte s 32 boda, toliko ima i Prosinečki na 17. mjestu. No oni koji su iznad crte nisu daleko. Malatyaspor ima isti broj bodova, Konyaspor bod više, a Denizlispor tri boda više.

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!