Košarka

Kostas Sloukas napustio Fenerbahče, vraća se u Olympiacos

Matej Kačan • četvrtak, 23.07.2020.
Kostas Sloukas napustio Fenerbahče, vraća se u Olympiacos
Foto: Pixsell

Nakon pet godina provedenih u Fenerbahčeu, proslavljeni grčki košarkaš Kostas Sloukas napušta Istanbul i vraća se u Grčku, u svoj matični Olympiacos...

Egzodus prvotimaca povodom smanjenja budžeta u Fenerbahčeu. Nakon Gigija Datomea i Nikole Kalinića, Fener napušta i grčki organizator igre Kostas Sloukas. 30-godišnji Grk je službeno napustio klub, a trebao bi se vratiti kući.

Rastanak s Fenerom je službeno objavljen, a svi relevantniji izvori navode da se Sloukas vraća u svoj matični Olympiacos iz kojeg je 2015. i otišao u Tursku. Ovaj playmaker je u pet godina u Istanbulu osvojio osam trofeja, ali je velik trag ostavio i u Pireju.

U dresu Olympiacosa je osvojio dvije Eurolige 2012. i 2013., a treću je uzeo s Fenerbahčeom. U sedam godina u Olympiacosu je proveo jednu sezonu u Arisu na posudbi, a isprofilirao se kao jedan od najboljih bekova Europe i čovjek od najvećeg povjerenja za Željka Obradovića.

Dovodilo ga se u vezu s Maccabijem i Barcelonom, ali se ipak odlučio na povratak kući. Barcelona je poziciju organizatora riješila njegovim sunarodnjakom iz najvećeg rivala Panathinaikosa, Nickom Calathesom.

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!