Nogomet

Dambrauskas: 'Slaven Belupo je momčad koja najbolje u cijeloj ligi skriva svoje nedostatke i slabosti'

Mihaela Bradovski • petak, 24.07.2020.
Dambrauskas: 'Slaven Belupo je momčad koja najbolje u cijeloj ligi skriva svoje nedostatke i slabosti'
Foto: Pixsell

Gorica i Slaven Belupo sastaju se u Velikoj Gorici u posljednjem kolu HT Prve lige. Susret nema neki poseban značaj, a Goričani ga vide kao pripremu za sljedeću sezonu...

Valdas Dambrauskas traži tri boda i protiv Slaven Belupa bez obzira što ti bodovi ne znače previše. Litavski stručnjak vidi ovaj dvoboj kao svojevrsni početak priprema za novu sezonu.

"Na žalost trojica igrača imaju kartone i neki su ozlijeđeni, ali svejedno ćemo ići na tri boda. Došli smo na utakmicu, a ne na godišnji. Vjerujem da ćemo istrčati s najboljom mogućom postavom i ovu utakmicu iskoristiti kao pripremu za sljedeću sezonu s obzirom da veći dio igrača ostaje s nama. Važno nam je to iskoristiti da bi se dobro pripremili, pauza će biti vrlo kratka."

"Protiv Lokomotive smo igrali s nekim mlađim igračima i onima koji su igrali manje ove sezone. Takvo što možemo očekivati i protiv Slaven Belupa. Nedostaju nam Steenvoorden, Suka i Musa te ih moramo zamijeniti. Vjerujem da će oni koji ih budu mijenjali pokazati da zaslužuju svaki tjedan biti u momčadi."

Što se tiče Slaven Belupa, vidi ga kao momčad koja zna igrati na rezultat.

"Prvo moram reći da je Slaven Belupo momčad koju je jako teško pobijediti. Izuzetno dobro organizirana momčad, s vrlo, vrlo kompaktnom zadnjom linijom, u kojoj je pet igrača, s trojicom u sredini i najčešće dvojicom u napadu. Nije to najkreativnija momčad u napadačkom smislu, ne stvaraju previše šansi, ali jako je teško igrati s njima. Teško je i braniti se protiv njih, mislim da trener zaista izvlači maksimum iz te momčadi. Svjestan je mana i vrlina svoje momčadi, čak mislim da je Slaven Belupo momčad koja najbolje u cijeloj ligi skriva svoje nedostatke i slabosti. Možda ne igraju najmoderniji i najnapadačkiji nogomet, ali igraju vrlo racionalan nogomet koji donosi bodove."

Dambrauskas nije posve zadovoljan sezonom, najviše ga smeta što nije uspio izboriti Europu.

"Nismo ondje gdje bi željeli biti. Voljeli bi da nas ovdje čeka proslava prolaska u Europu, o tome kao klub sanjamo. To ćemo prenijeti u sljedeću sezonu, ali mislim da polako napredujemo. Stvaramo snažniji mentalitet, tražimo dominaciju, a svi treneri znaju da je za to potrebno vrijeme. Možete kupiti najskuplje i najbolje igrače, ali opet vam treba vrijeme. Sretan sam zbog povezanosti s igračima, njihove želje za radom, ali dosad smo napravili smo dobro, a to nije dovoljno."

FOTO: Dalibor Urukalović/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!