Nogomet

Nakon šest godina u Liverpoolu, Dejan Lovren potpisao ugovor sa Zenitom

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.07.2020.
Nakon šest godina u Liverpoolu, Dejan Lovren potpisao ugovor sa Zenitom

Dejan Lovren i službeno je napustio Liverpool te preselio u Zenit iz St. Peterburga. Lovren je u Liverpoolu proveo šest godina, a sada je potpisao trogodišnji ugovor sa Zenitom...

Dejan Lovren čekao je naslov prvaka s Liverpoolom, a kada ga je osvojio preselio je u Zenit iz St. Peterburga. Već neko vrijeme spominjao se taj transfer kao izvjestan, a sada je i službeno nakon što je stavio potpis na trogodišnji ugovor.

Lovren je u Liverpoolu odradio šest sezona, a ove sezone igrao je najmanje te je skupio ukupno samo deset nastupa u Premier ligi. U Liverpool ga je doveo Brendan Rodgers iz Southamptona, a orije toga nosio je dres Dinama i Lyona uz kraće vrijeme provedeno na posudbi u Interu iz Zaprešića.

U dresu Liverpoola skupio je 185 nastupa te postigao osam golova. Ove sezone ipak je bilo sve izvjesnije kako ima sve manje prostora i u potrazi za minutažom prihvatio je poziv ruskog prvaka.

S Liverpoolom je prošle sezone osvojio Ligu prvaka, a ove sezone titulu prvaka Engleske, Uefin Superkup te Svjetsko klupsko prvenstvo.

Lovrenov transfer u Zenit trebao bi biti dobar znak i za Zlatka Dalića jer bi ipak u St. Peterburgu trebao imati više minuta nego u Liverpoolu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!