Rukomet

Gorica, Dubrava i Spačva znaju protivnike u prvom kolu kvalifikacija za Europsku ligu

Mihaela Bradovski • utorak, 28.07.2020.
Gorica, Dubrava i Spačva znaju protivnike u prvom kolu kvalifikacija za Europsku ligu

U Beču je održan ždrijeb Europske lige za rukometaše i rukometašice, a protivnike su saznali i hrvatski klubovi koji nastupaju u ovom natjecanju...

Hrvatski predstavnici u Europskoj ligi neće imati jednostavan posao, ali bilo je i jasno da ih očekuju neugodni i kvalitetni protivnici. Od prvog kola u kvalifikacije kreću Dubrava, Gorica i Spačva dok Nexe kreće od drugog kola.

Goričani za prvog protivnika imaju rumunjskog predstavnika Potaissu Turdu koja bi trebala sa sezonom početi već 19. kolovoza za kad je zakazan start u Rumunjskoj što će biti određena prednost.

Prošle sezone Rumunji nisu proglašavali prvaka, a Potaissa Turda u trenutku prekida sezone bila je na drugom mjestu s pet bodova manje i utakmicom više od vodećeg Dinama.

Spačva ima dobro poznatog protivnika, igrat će protiv Metalurga iz Skoplja. Makedonce jako dobro poznajemo, predvodit će ih ove sezone i Zlatko Horvat te će Vinkovčani imati dosta posla u ova dva ogleda.

Dubravi na putu stoji Kriens Luzern kojeg vodi hrvatski stručnjak i bivši reprezentativac Goran Perkovac. "Naravno da sam sretan zbog ždrijeba", zadovoljno je ustvrdio Perkovac nakon što kje postalo poznato s kim će njegova momčad igrati.

Prve utakmice su na rasporedu 29. i 30. kolovoza, a tjedan dana kasnije igraju se uzvrati.

FOTO: RK Dubrava

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!