Rukomet

Metkovcima dva gola prednosti

Sportnet • subota, 22.04.2000.

Metkovićev blok za dva razlike (Snimio: Dražen Patarčić)

Metkovci su u pakleno vrućoj atmosferi odmah na početku uspjeli pokazati što znaju i tako sami odrediti tok utakmice. Utakmica je u prvom dijelu posebno zapamćena po Petru Metličiću i mađarskom reprezentativcem Gyorgyijem Zsigmondom, dok su ih u nastavku pratili Davor Dominiković i Slavko Goluža. Metkovska je dvorana primila najviše gledatelja nego ikada. Njih čak oko 5000 (neslužbeno) već su sat vremena prije utakmice stvarali atmosferu dostojnu jedne ovakve utakmice. Suci Rumunji su korektno sudili iako bi mogli pronaći i neke bitne pogreške i sa jedne i sa druge strane.

Metković Jambo – Flensburg 24:22 (13:10)

KUP EHF, prva finalna utakmica
Mjesto:Gradska dvorana u Metkoviću
Gledatelja: 3500.
Suci: Serbu i Dobre (Rumunjska)
METKOVIĆ JAMBO: D. Jerković 3, Kaleb 3, Bjeliš 2.5, Goluža 4, Medić 3, Dominiković 4.5, Markota, Zsigmond 4.5, Metličić 4, Jagić 3.5, Pušnik 3
FLENSBURG: Haagen 3.5, Kjendalen 3, Fegter 2, Hjermind 4, Hahn 2, Christiansen 2, Klimovets 3, Lavrov 3, Berge 4.

Strijelci:
Metković Jambo: Kaleb 2, Goluža 4, Medić 2(1), Dominiković 5, Zsigmond 6, Metličić 5
Flensburg: Kjendalen 2, Hjermind 6, Hahn 1, Jorgensen 1, Klimovets 3, Lavrov 2, Christiansen 2(1), Berge 5
Obrane: Metković 10 (Jerković 6, Pušnik 4), Flensburg
Isključenja: Metković 4 minute (Bjeliš 2, Kaleb 2), Flensburg 6 (Klimovets 4, Hahn 2)

U prvoj utakmici finala Kupa EHF, Metković Jambo pobijedio je, trenutno vodeći sastav njemačke lige, Flensburg sa 24:22. Bila je to najvažnija utakmica u povijesti kluba iz doline Neretve. Metkovci su nakon zadnjih poraza protiv Badela smanjili šanse za naslov prvaka Hrvatske, što im je sigurno bio dodatni motiv u utakmici protiv Nijemaca.

Počelo je odlično po Metkovce, koji se nošeni fantastičnom publikom poveli 7:3. Do kraja poluvremena Nijemci polaku “hvataju dah” i smanjuju razliku. Tako je na poluvremenu bilo 13:10 za Metković. Junaci prvog dijela bili su Zsigmund i Metličić, koji su od 13 golova postigli devet. Sa zvukom sirene pogodio je Goluža, ali suci nisu uvažili signalizaciju delegata Hermanna za priznanjem gola. U nastavku se probudio i Goluža, koji je tek teda postigao svoj prvi gol. Prednost domaćih se ipak polako topila i nakon najvećeg vodstva od 17:13 sa tri uzastopna gola Flensburga, gosti su došli na 17:16. U 52. minuti vidjeli smo i prvo izjednačenje nakon 2:2, bilo je 20:20. No Metkovci se opet dižu, a posljednji gola za finalnih 24:22 postigao je atraktivno, iza leđa, Dominiković. Tako ipak sa dva gola prednosti putuju na uzvrat u Njemačku.

Metkovci su u pojedinim djelovima utakmica igrali odlično i ponove li tu igru mogli bi do uspjeha. Ne treba podcijeniti Flensburg jer prvo mjesto u jednoj od najjačih europskih liga nije slučajno. Povratak Gorana Jerkovića i velika borbenost trebali bi biti dodatni razlozi, koji bi ipak mogli donijeti naslov u dolinu Neretve.

Sve u svemu mogli smo vidjeti jedan lijepi rukomet i korektno navijanje cijele metkovske dvorane koja je u svakom trenutku, kada je to bilo potrebno, bodrila svoje momke. Nadamo se da će dva pogotka razlike biti dovoljno za uzvratni susret koji je na rasporedu za sedam dana.

Mateo Perković, Marko Breljak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!