Tenis

Prva igračica svijeta se povukla s US Opena

Matej Kačan • četvrtak, 30.07.2020.
Prva igračica svijeta se povukla s US Opena

US Open bi se ove godine ipak trebao održati u New Yorku krajem kolovoza, ali će u ženskoj konkurenciji biti bez velike zvijezde. Zbog bojazni oko koronavirusa je od nastupa odustala Ashleigh Barty...

Prva tenisačica svijeta Ashleigh Barty neće nastupiti na ovogodišnjem izdanju US Opena. Ona je dosad najveće ime koje je i službeno otkazalo turnir koji bi se trebao održati u New Yorku i trebao bi početi krajem kolovoza. Kao razlog je Barty navela bojazan oko koronavirusa.

"Moj tim i ja smo odlučili da nećemo putovati u SAD na "Western and Southern Open" i US Open ove godine. Odluku oko Roland Garrosa i europskih WTA turnira oko toga ću donijeti u narednih nekoliko tjedana", kazala je Barty u izjavi.

"Western and Southern Open" je kao priprema za US Open pomaknut iz Cincinnatija u New York, a na njega su se ipak prijavile najveće zvijezde u muškoj konkurenciji novak Đoković i Rafael Nadal.

No velike ženske zvijezde uz Barty još nisu ušle u turnir koji počinje 15. kolovoza pa se Simona Halep i Naomi Osaka još nisu odlučile. Turnir je pomaknut u New York gdje će se stvoriti zatvoreni kamp sličan NBA kampu, a oba turnira će se igrati bez gledatelja na tribinama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!