Nogomet

Novi skandal: Otvorena istraga protiv predsjednika Fife Giannija Infantina

Mihaela Bradovski • četvrtak, 30.07.2020.
Novi skandal: Otvorena istraga protiv predsjednika Fife Giannija Infantina
Foto: Pixsell

Fifu je potresao novi skandal, a opet je vezan uz predsjedničku poziciju. Dobro je poznato kako je Fifu napustio Sepp Blatter, a sada je na udaru istražitelja i aktualni predsjednik Gianni Infantino...

Istrage o korupciji koje se provode u i oko Fife već godinama stavile su u probleme i aktualnog predsjednika svjetske krovne nogometne organizacije Giannija Infantina.

Švicarski istražitelji i službeno su podigli istragu protiv Infantina i švicarskog tužitelja Michaela Laubera, a obojica su negirali bilo kakvu krivicu.

Lauber je ponudio ostavku nakon što je utvrđeno kako je lagao i negirao tajne sastanke s Infantinom u vrijeme dok je njegov ured istraživao korupcijske slučajeve u Fifi.

Protiv Laubera i Infantina podnesene su prijave, a one su došle u ruke posebnom istražitelju Stefanu Kelleru koji je preuzeo istragu.

Zasad nema detalja o tome koje su bile konkretne teme njihovih sastanaka, ali nagađa se kako je Infantino tražio od Laubera odbacivanje optužbi o korupciji u vrhu Fife kao i u istrazi o financijskom poslovanju Uefe.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!