Nogomet

Kulešević: 'Da smo zabili još samo jedan pogodak bili bismo drugi na ljestvici'

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 30.07.2020.
Kulešević: 'Da smo zabili još samo jedan pogodak bili bismo drugi na ljestvici'
Foto: Pixsell

Osječani su bili na milimetar do drugog mjesta i finala Kupa, ali u oba slučaja ostali su prekratki...

Trener Osijeka Ivica Kulešević doveo je svoju momčad do ostvarenja onog osnovnog cilja, a to je bilo mjesto koje vodi u Europu. Znamo koliko je liga bila izjednačena, a sezona naporna i neizvjesna, pa se u podvlačenju crte može zaključiti kako su Bijelo-plavi potvrdili konstantu i kvalitetu.

"Eto, da smo zabili još samo jedan pogodak bili bismo drugi na ljestvici. Znači da možemo govoriti i o tomu da nam je sreća u samom finišu okrenula leđa. Sjetite se samo koliko je prigoda bilo protiv Lokomotive, koliko smo udaraca uputili ka njihovim vratima i tako je malo nedostajalo da mi na kraju slavimo. Uostalom, u tim posljednjim utakmicama najbolji pojedinci na terenu bili su suparnički vratari što također nešto govori i o našoj igri. Isticao sam u više navrata da zaslužujemo to drugo mjesto, no spletom nesretnih okolnosti ostali smo bez njega."

Osječki kormilar je istaknuo kako su njegovi izabranici u drugom dijelu sezone djelovali kao momčad koja zna što želi, a i u gostima se igralo uspješnije nego tijekom jesenskog dijela natjecanja.

"Imali smo niz od devet utakmica bez poraza, uz samo jedan primljeni pogodak i s pete smo pozicije došli na drugu. Po svemu smo zaslužili i finale Kupa Hrvatske i borbu za trofej, pa bi natjecateljska godina bila još upečatljivija. Poremetile su nas ozljede, budući da u najvažnijim utakmicama nismo mogli računati na vrlo bitne igrače, iako to nisam želio potencirati u svojim javnim nastupima."

Što se tiče pojedinačnog učinka, jasno je da su oni najstandardniji prvotimci iznijeli i najveći teret na svojim leđima.

"To je i normalno, očekivano je da oni budu predvodnici momčadi. Nema dvojbe da su Škorić, Majstorović i Marić bili na najvišoj razini od početka do kraja sezone. Što što Jugovića nismo mogli više koristiti zbog njegovih izostanaka, budući da je on zasigurno bitan za naš način igre. To se odnosi i na Grezdu i Kleinheislera, dok su Silva i Ndockyt ostavili jako dobar dojam i drago mi je da će obojica ostati u našim redovima."

Novo prvenstvo će brzo početi, već sredinom kolovoza, pa onih pravih priprema neće ni biti. Samo će se nastaviti tamo gdje se stalo prije nekoliko dana.

"Postavili smo određene temelje, sada će sve treba nadograđivati. Za još više rezultatske ambicije dobro bi bilo i pojačati konkurenciju u momčadi. Mislim pritom na više pozicija kako bismo bili još konkretniji i imali širinu, posebice u igri prema naprijed jer su nam i ciljevi takvi da želimo pritiskati naše protivnike i uvijek ići na pobjedu. Treba vidjeti i koga bismo eventualno mogli transferirati, budući da će prijelazni rok prilično dugo potrajati. Dosta će se toga rješavati „u hodu“, a osobno vjerujem da će Osijek u svakom pogledu rasti na zadovoljstvo i naših navijača kojima se na kraju želim zahvaliti na potporu koju su nam pružili."

AUTOR: NK Osijek

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!