Nogomet

Rožman: 'Igračima u očima vidim ogromnu glad za trofejem'

Matej Kačan • petak, 31.07.2020.
Rožman: 'Igračima u očima vidim ogromnu glad za trofejem'
Foto: Pixsell

Trener Rijeke Simon Rožman vrlo je entuzijastično najavio subotnji ogled Rijeke i Lokomotive u Šibeniku gdje će se odlučiti o ovosezonskom osvajaču Kupa...

Nakon što je Rijeci drugo mjesto i Liga prvaka pobjegla tek za jedan gol, onaj Osijekov u vlastitu mrežu u 88. minuti susreta na Gradskom vrtu, priliku za popravljanje raspoloženja i trijumfalni kraj sezone imat će Rijeka u Šibeniku.

Tamo se u subotu igra finale Kupa gdje se sastaju Rijeka i Lokomotiva, a "nabrijan" na finale je trener Riječana Simon Rožman koji žarko priželjkuje trofej.

"Točno smo tamo gdje smo željeli biti, i super sam zadovoljan u kakvom stanju ulazimo u utakmicu za trofej. Četiri dobre predstave, četiri uzastopne pobjede. Dečki rade strahovito vrijedno i naporno, 100 posto su fokusirani samo i jedino na trofej koji branimo i opet želimo osvojiti. Moram pohvaliti moje igrače za način na koji su radili u cijeloj ovoj jedinstvenoj sezoni i stvarno bih silno volio da u zadnjoj utakmici sezonu uzmu i tu veliku nagradu, da za Rijeku i 2019/20 bude trofejna", kazao je Rožman za 24 sata.

No neće biti lako jer je s druge strane Lokomotiva koja je u naletu i koja je sezonu završila iznad Rijeke. No motivacija kod Riječana je ogromna, svi žele obraniti naslov u Kupu.

"Bit će nam jako teško. S druge strane bit će jaka Lokomotiva. Brza momčad, sa sjajnom tranzicijom, jednako takvom dijagonalom, odlična u nalaženju prostora za oba svoja krilna napadača, ali ja mislim da smo se jako dobro pripremili za njih. To je samo jedna utakmica, a ulog tako velik i važan. Koncentracija na svaki detalj je imperativ, a trofej se ne osvaja ako te u onim 'li-la' situacijama i sreća bar malo ne pomazi. Ali, kažem, vidim kako su moji igrači fokusirani na finale, vidim koliko žele trofej. Ja mislim da ćemo biti pravi, onakvi kakvi i trebamo biti da napravimo sve za još jedno slavlje."

I zdravstveni bilten u ekipi je dobar i većina je spremna za finale i da završi sezonu s trofejem.

"Smolčića sigurno nema zbog ozljede, a teško da ćemo spreman biti i Gorgon koji već duže vrijeme ima probleme sa zadnjom ložom. Svi ostali su spremni, svima u očima vidim ogromnu glad za trofejom, vidi se zajedništvo i golemi motiv. U finalu smo, sami smo si priuštili tu sjajnu situaciju. Neka dečki uživaju u toj privilegiji. Idemo po trofej", kazao je trener.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!