Automoto

Hamilton vladar Silverstonea, Britanac sedmi put na pole positionu

Branimir Korać • subota, 01.08.2020.
Hamilton vladar Silverstonea, Britanac sedmi put na pole positionu

Lewis Hamilton sedmi put u karijeri stigao je do pole positiona na Velikoj nagradi Velike Britanije u Silverstoneu. Tri desetinke bio je brži od drugoplasiranog Valtterija Bottasa...

Ako se netko nadao neizvjesnijoj i ravnopravnijoj utrci na Silverstoneu, sudeći prema kvalifikacijama, teško da će se takvo što dogoditi. Mercedesi su bili daleko najbrži, Lewis Hamilton nedodirljiv te je stigao do najboljeg vremena ostavivši iza sebe 313 tisućinki momčadskog kolegu Valtterija Bottasa.

Ostatak društva nije bio niti blizu, već trećeplasirani Max Verstappen zaostajao je više od sekunde za Hamiltonom.

Britanac je imao jedan neugodan trenutak u drugom krugu kada je izletio sa staze na šljunčani dio i izrotirao se, ali to nije ostavilo traga niti na njemu, a niti na bolidu i Mercedes je do kraja kvalifikacija funkcionirao odlično.

Zadovoljan može biti Charles Leclerc čiji je Ferrari bio dobar i završio je kvalifikacije odmah uz bok Verstappena dok je Leclercov momčadski kolega Sebastian Vettel ponovno bio dekoncentriran, dosta je griješio i ostvario je deseto vrijeme kvalifikacija.

Kolika je razlika između Mercedesa i ostatka društva, normalnim utrkama bez nekih kardinalnih pogrešaka, teško je za očekivati da ih itko može ostaviti iza sebe.

Inače, spomenimo i kako je povratnik Nico Hulkenberg kao zamjena za Sergija Pereza završio na 13. mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!