Kup, Finale, 01.08.2020, 20:30 h, Šibenik, Šubićevac
Suci: Tihomir Pejin (Donji Miholjac), Goran Pataki (Đakovo), Goran Perica (Šibenik)
Rijeka
Rijeka
Tibor Halilović 77'
1:0(0:0) Lokomotiva
Lokomotiva

Rijeka zaustavila Lokomotivu, Zagrepčani dvaput tresli okvir gola i ostali bez Kupa!

Branimir Korać • subota, 01.08.2020.
Rijeka zaustavila Lokomotivu, Zagrepčani dvaput tresli okvir gola i ostali bez Kupa!
Foto: Pixsell

Vrlo uzbudljiv dvoboj za kraj sezone na Šubićevcu. U finalu Kupa Rijeka je s minimalnih 1:0 svladala Lokomotivu i šesti put uzela trofej...

Jako zanimljiv dvoboj za kraj sezone. Rijeka je ipak stigla do svog šestog Kupa, Lokomotiva i dalje čeka na prvi trofej iako ne bi bilo nezasluženo i da su Lokosi ovdje odnijeli pobjedu.

Velik ulog utjecao je na obje momčadi u početku i dosta dugo igralo se uglavnom na sredini terena. Rijeka je prijetila isključivo iz prekida, a Lokomotiva je dolazila do 16 metara i onda nije imala ideju što napraviti.

Prvu priliku na susretu imala je Rijeka i to u šestoj minuti kada je lijepo kombinirala iz kornera, lopta je došla do Lončara koji je iz dosta nezgodne pozicije pucao, ali lopta je otišla malo pokraj vratnice. Šest minuta kasnije još jedna sjajna prilika za Rijeku nakon kornera! Ovaj put lopta je došla do Čolaka koji puca glavom, ali preko gola.

Lokomotiva je nakon toga bila opasnija i imala je nekoliko izleta do kaznenog prostora, ali nikako nije uspjela stvoriti pravo konkretnu priliku i tako sve do 42. minute. Tada Lokomotiva dolazi do čistog zicera, Kastrati je sjajno proigrao Tolića koji puca sa 7-8 metara, ali Pandur odlično nogom brani.

Nekoliko minuta kasnije u 16 metara Lokomotive u duelu Mersinaja i Andrijaševića veznjak Lokosa ostao je u nokdaunu, Pejin nije dosudio kazneni udarac, a Andrijašević je završio u šibenskoj bolnici.

U drugo poluvrijeme Lokomotiva je bolje krenula i odmah propustila čisti zicer. Cokaj je uzeo loptu na sredini terena, povukao je napad, lopta je došla do Kastratija koji odigrava dupli pas s Uzunijem, zatim puca, ali lopta pogađa vratnicu.

Niti 15 minuta kasnije Pejin pokazuje na kazneni udarac za Lokomotivu, Escoval je srušio Kastratija, ali nakon provjere s VAR sobom, prekršaj je ipak izvučen izvan 16 metara. Tolić je izveo slobodnjak, ali neprecizno pokraj gola.

Pogodak je ipak stigao u 77. minuti, ali na drugoj strani. Odlična akcija Rijeke, na kraju je Pavičić sjajno proigrao utrčalog Halilovića koji ostaje sam i odlično zabija za 1:0.

Bio je to znak da Lokomotiva svim silama krene prema naprijed, ali to je ostavilo i dosta prostora iza pa je tako Čolak imao dvije sjajne prilike koje je neutralizirao sjajni Grbić.

U 93. minuti centimetri su spriječili pogodak, lopta je došla na 20 metara do Jakića koji je odlično opalio, ali lopta pogađa gredu.

Do kraja susreta nije više bilo nekih prilika i Rijeka odnosi Rabuzinovo sunce po šesti put u svojoj povijesti.

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!