Košarka

Talijanski košarkaški savez priprema protokol za novu sezonu

Matej Kačan • nedjelja, 02.08.2020.
Talijanski košarkaški savez priprema protokol za novu sezonu
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Prema pisanju talijanskih medija, Talijanski košarkaški savez (FIP) priprema protokol zaštite od koronavirusa koji bi osigurao miran početak sljedeće sezone košarkaške Serie A bez navijača...

Talijani rade na osiguravanju početka svoje nove košarkaške sezone, a povodom toga Savez (FIP) priprema protokol za zaštitu od koronavirusa koji bi mogao biti jako strog i vrlo skup za sve klubove.

Prema saznanjima Gazzette dello Sport, planira se početak sezone bez navijača na tribinama koji tamo ne bi trebali biti najmanje u prvom dijelu sezone, a predviđa se niz mjera koje bi mogle skupo koštati klubove u prvoj ligi.

Tako bi se svi igrači i treneri te osoblje trebali testirati svaka četiri dana, dvorane će se morati čistiti i dezinficirati, a klubovi će morati poduzimati sve mjere zaštite prilikom putovanja na gostovanja. Sve bi to svaki klub koštalo oko dodatnih 10 tisuća eura mjesečno.

Također, svi će morati proći serološke testove prije predsezonskih turnira, Superkupa koji će se igrati u kolovozu i prije početka regularne sezone. Košarka je kao dvoranski sport zadobila veliki udarac koronavirusom pa su se vratili tek Španjolci i Nijemci koji su dovršili sezone.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!