Košarka

Orlando se dobro osjeća u Disney Worldu, DeRozan donio pobjedu Spursima, a Bucksi pali protiv Rocketsa

Branimir Korać • ponedjeljak, 03.08.2020.
Orlando se dobro osjeća u Disney Worldu, DeRozan donio pobjedu Spursima, a Bucksi pali protiv Rocketsa

Još tri susreta bila su na rasporedu noćas u NBA ligi s utakmicom večeri između Milwaukeeja i Houstona koja je otišla na stranu Rocketsa...

Orlando Magic izgleda vrlo dobro i onaj pobjednički niz uoči prekida sezone nastavio je u Disney Worldu. Nakon pobjede protiv Brooklyn Netsa, svladao je i Sacramento Kingse te odrađuje jako dobar posao u borbi za sedmo mjesto na Istoku što bi donijelo izbjegavanje Milwaukee Bucksa.

Noćas je igrao protiv Sacramento Kingsa koji su plesali na rubu katastrofalnog poraza i gubili 36 razlike tijekom drugog poluvremena, ali u zadnjoj dionici barem su malo ublažili taj visok poraz.

Kod raspoloženog Magica istaknuli su se Terence Ross s 25 poena (5/9 trica), Nikola Vučević s 23 poena i 11 skokova te Aaron Gordon s 22 poena i pet skokova. Kod poraženih Harry Giles ubacio je 23 poena uz osam skokova, a De'Aaron Fox 13 poena.

Na Zapadu se vodi žestoka bitka za doigravanje i nitko ne može niti pretpostaviti tko će biti osmi sudionik doigravanja. Sedam ih je poznato, a praktički svi ostali još uvijek imaju šanse za hvatanje osmog mjesta stoga je svaka utakmioca iznimno važna.

Takva je bila i ova između osmoplasiranih Memphis Grizzliesa i San Antonio Spursa koji su se probili na deveto mjesto. Grizzliesi su izgubili obje utakmice u Orlandu i nisu više u tako komotnoj situaciji. U ovom susretu Spursi su uglavnom imali potpunu kontrolu nad utakmicom, ali u završnici su se Grizzliesi vratili.

Deset sekundi prije kraja susreta Jaren Jackson ubacio je tricu za 106:106 da bi sekundu prije kraja Dillon Brooks prekršajem zaustavio DeMara DeRozana, a on ubacio dva slobodna bacanja za pobjedu.

Dejounte Murray predvodio je Spurse s 21 poenom i deset skokova, a 16 poena, sedam asistencija i šest skokova upisao je Derrick White. Kod poraženih Ja Morant ubacio je 25 poena uz devet skokova i asistencija, Jaren Jackson 21 poen, a Jonas Valančiunas 13 poena uz 11 skokova.

Očekivano odličan dvoboj odigrali su Houston Rocketsi i Milwaukee Bucksi. Rocketsi su imali više raspoloženih igrača, kompletna petorka bila je dvoznamenkasta, a trojica s klupe Houstona ubacila su više poena nego sedmorica koja su dobila priliku kod Bucksa.

Ovaj put dosta je pomogla dobra obrana koja inače nije trademark Rocketsa. Houston je ovaj put i u toj fazi igre odradio dobar posao te je pomoglo na putu do pobjede.

Russell Westbrook je 36. put zaredom otišao na 20 poena, svoj doprinos dao je i James Harden, niti ostali nisu podbacili sok su kod Bucksa samo Antetokounmpo, Middleton i Lopez bili na traženoj razini.

Westbrook je upisao 31 poen, osam asistencija i šest skokova, a Harden 24 poena, sedam skokova, sedam asistencija i šest osvojenih lopti. Kod Bucksa Antetokounmpo je završio s 36 poena, 18 skokova i osam asistencija, Middleton je dodao 27 poena i 12 skokova, a Lopez 23 poena i 12 skokova.

NBA:
Orlando Magic - Sacramento Kings 132:116
Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 106:108
Houston Rockets - Milwaukee Bucks 120:116

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!