Nogomet

Gianni Infantino ostat će na čelu Fife bez obzira na istragu pod kojom se našao

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 03.08.2020.
Gianni Infantino ostat će na čelu Fife bez obzira na istragu pod kojom se našao
Foto: Pixsell

FIFA je potvrdila kako Gianni Infantino neće biti maknut s čelne pozicije svjetske nogometne organizacije bez obzira na istragu pod kojom se trenutno nalazi...

Švicarski istražitelji pokrenuli su istragu protiv Giannija Infantina zbog tajnih sastanaka sa švicarskim državnim tužiteljem u vrijeme dok je ovaj provodio istragu i radio na slučaju korupcije u Fifi.

Bez obzira što je Infantino pod istragom i sumnjom da je pokušao utjecati na tijek istrage o korupciji u Fifi, krovna svjetska nogometna organizacija ne smatra kako bi Infantino trebao napustiti svoju poziciju predsjednika ove organizacije.

"Predsjednik Fife je predmet istrage koju provode švicarski istražitelji, ali nije optužen niti proglašen krivim za išta. DIFA i njen predsjednik nastavit će potpuno surađivati s istražiteljima u Švicarskoj sve dok istraga ne bude zaključena", poručili su iz Fife.

"FIFA je uvjerena da će na kraju istrage biti potvrđeno kako predsjednik nije napravio ništa krivo tijekom svojih sastanaka s tužiteljem."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!