Ostali sportovi

OK Ribola Kaštela krenuo s pripremama za novu sezonu, na pogon mladosti u borbu za novu titulu

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 04.08.2020.
OK Ribola Kaštela krenuo s pripremama za novu sezonu, na pogon mladosti u borbu za novu titulu

Odbojkaši kaštelanske Ribole jučer su krenuli s pripremama za novu sezonu koja počinje 5. rujna, utakmicom polufinala Kupa u Kaštelima protiv zagrebačke Mladosti.

Iako su ove sezone ciljevi postavljeni visoko kao i uvijek, pred Kaštelanima je veliki izazov, jer većinu momčadi čine mladići iz Škole odbojke.

"Očekuje nas teška sezona puna izazova u vremenima koja garantiraju jedino neizvjesnost. Budući da je budžet smanjen za 50 posto, morali smo otkazati MEVZA ligu, najviše zbog odluke da se igra usporedno sa Superligom, pa je procjena da nema smisla mladu ekipu stavljati pred velike ekipe kao što su Ach ili ove godine jaki Kamnik i Maribor", kazao je Ivan Rančić, trener OK Ribola Kaštela.

U listopadu su na rasporedu kvalifikacije za Ligu prvaka, a uz iskusnog Antu Šukera, Hrvoja Pervana i Stipu Perića momčad će novu snagu tražiti u mladićima iz vlastitog pogona. Bruno Barać, Nikola Jureta, Duje Cvijović, Ante Kulušić, novopridošli mladi Ivan Barić i prvi dizač Ivo Ivić nove su mlade nade kaštelanske Ribole, a ova sezona za njih će biti pravo iskušenje.

"Okupili smo jako dobru generaciju mladih igrača koji su 2000. i 2003. godište, a glavni cilj je razvojna priča, kako u kondicijskoj pripremi tako i na treninzima. Imamo dogovorene tri utakmice s Kaposvarom iz Mađarske i jednu ili dvije utakmice s ekipama iz Kaknja ili Kranja i mislim da je to dovoljno za uvodni dio sezone. Naš cilj je igrati najbolje u drugom dijelu sezone, tako ćemo raditi i pripremati se, a želja je da ova ekipa ostane skupa tri do četiri godine, jer sam siguran da imaju jako dobru perspektivu", kazao je Rančić.

Novo ime u klubu je i Ante Carev, kondicijski trener, a početak prvenstva zakazan je za 19. rujna. Raspored još nije poznat, međutim sigurno je da se finale Kupa igra 12. rujna u Zadru, vjerojatno bez prisustva gledatelja, isto kao i polufinalne utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!