Nogomet

Pamić: 'Luka Modrić igra bolje nego što je igrao, sve što on radi izgleda lagano'

Branimir Korać • petak, 07.08.2020.
Pamić: 'Luka Modrić igra bolje nego što je igrao, sve što on radi izgleda lagano'
Foto: Bruno Karadža

Real Madrid večeras u Manchesteru traži iznenađenje i preokret. Morat će na Etihadu upisati pobjedu protiv Manchester Cityja, a za to će mu trebati i vrhunski nastup Luke Modrića...

Manchester City slavio je u Madridu s 2:1 i ima veliku prednost uoči uzvrata na Etihadu. Madriđani sanjaju preokret, jedna su od najboljih momčadi svijeta i to je legitimno, ali s druge strane je jednako snažni, ako ne i snažniji, Manchester City.

Igor Pamić u razgovoru za net.hr ipak daje prednost Cityju koji ima i veći motiv.

"Bez obzira na snagu Reala, ja ću dati jednu blagu prednost Cityju. No, samo iz jednog razloga. Građani su nakon korone, u Premierligi, izgledali jako jako dobro, po mom mišljenju. No, isto tako, Real je bez opterećenja, City i Guardiola su opterećeni uspjehom u Ligi prvaka, dok Zinedine Zidane i Kraljevi nisu. Tako da će Španjolci ući u utakmicu izuzetno mirno, s tim da Real nije igrao briljantno u post korona eri, to moram priznati, iako će vam ta izjava malo zvučati čudno jer su u posljednjim dvobojima pobijedili. No, sve je to bilo na knap. Real nije imao utakmicu takve snage u La Ligi kao što će to biti sudar s Cityjem. Stoga, dajem prednost Cityju. I baš ta glad za uspjehom bi mogla biti presudna."

Pamić posebno ističe ulogu Luke Modrića koji ponovno igra na visokoj razini i ključan je čovjek ove momčadi Reala.

"To vam je tako, bez obzira na godine kad netko zna onda zna. Međutim, Luka je profinjen igrač, veoma inteligentan, predviđa igru, predosjeća što će se dogoditi na terenu, vidi unaprijed neke stvari… Rekao bih da on sada igra bolje nego što je igrao, jer kao da igra s puno manje opterećenja, sve što on radi izgleda tako lagano. I ono što je bitno, igra s puno samopouzdanja. No, Luki nije bilo lako jer se pisalo o njegovom odlasku. I zato mi je tako drago zbog njega. Jer, ti za tako nešto moraš biti izuzetno karakterno snažan, psihički jak… Jako mi je drago, ne samo zato što je naš, nego zato što je to jedna lijepa nogometna priča. Modrić je legenda, naš ponos, i kad jedan Hrvat tako dobro igra u tim godinama, nakon svega što mu s dogodilo u tako jednom velikom klubu, srce mi kuca jače, brže."

Modrića ne karakterizira veliki broj golova nego sve ono ostalo što vrhunski igrač mora raditi.

"Modrić je u zadnjim utakmicama imao puno više slobode prema naprijed. On nije tip igrača koji će zabiti 20 golova po sezoni, no diktirat će igru, vrlo je opasan, svojom inteligencijom vrlo dobro koristi i rješava stvari u malom prostoru, on vrlo dobro koristi prazne pozicije i stvara pozicije svojim suigračima", dodaje Pamić za net.hr.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!