Košarka

Riješena slika doigravanja na Istoku, Memphis do važne pobjede

Matej Kačan • subota, 08.08.2020.
Riješena slika doigravanja na Istoku, Memphis do važne pobjede

U NBA programu u petak na terenu nije bilo hrvatskih košarkaša, ali to ne znači da je nedostajalo uzbuđenja, pogotovo u susretima koji se tiču borbe za doigravanje na Zapadu...

Napokon smo i matematički dobili rješenje slike doigravanja na Istoku. Washington Wizardsi su došli u Orlando s okrnjenim sastavom i bez ambicija za hvatanjem Magica i Netsa pa je samo bilo pitanje vremena i matematike kad će i službeno ispasti iz utrke.

To se dogodilo sinoć i to pobjedom NO Pelicansa nad Wizardsima, iako je ekipa iz glavnog grada dobrih 30 minuta držala egal, pa čak i minimalno vodila. No krajem treće kreće serija od 9:0 klupe Pelicansa, a onda i 6:0 za visokih 13 razlike i Wizardsi su gotovi, preostaje samo odigrati do kraja i 118:107.

Jrue Holiday je s 28 poena predvodio pobjednike, a uz njega su dvoznamenkasta bila još čak šestorica suigrača. Kod Wizardsa se istaknula već ustaljena četvorka Rui Hachimura s 23, Thomas Bryant s 22 i osam skokova, Troy Brown s 20 poena i 10 skokova te Ish Smith s 18 poena, šest skokova i deset dodavanja, ali nisu bili dovoljni.

Tako Orlando nije platio za poraz od Philadelphia 76ersa koji se također dogodio padom nakon velikog dijela susreta u egalu. Razlika ni u jedno trenutku nije išla preko 10 poena ni za jednu momčad, a Sixersi su vodili kroz prvi dio, dok je Magicu pripao kraj druge i treća dionica.

No četvrtu silovito otvara Tobias Harris koji zabija pet poena u 9:0 seriji i odvajanju Sixersa na sedam razlike i Magic se do kraja nije vratio. Bilo je približavanja na posjed razlike, ali je sve odbio iskusni Al Horford koji je preuzeo uzde momčadi do konačnih 108:101.

Harris i Joel Embiid su zabili po 23 poena uz 15, odnosno 13 skokova, a 22 je dodao Alec Burks u nedostatku Bena Simmonsa. Horford je ključne poene u završnici ugradio u svojih 21, dok su kod Orlanda preko 20 išli Evan Fournier (22) i Nikola Vučević (21 i 12 skokova).

Magic će tako u doigravanje s vjerojatno osme pozicije jer zaostatak za sedmim Brooklynom raste. Netsi su svoje odradili u ranijem terminu protiv "ispuhanih" Kingsa koji se nisu energetski oporavili od četvrtka i susreta s Pelicansima pa su brzo pali i dozvolili laku pobjedu Netsima s 119:106, a da su Netsi vodili i s 23 razlike.

Caris LeVert s 22 poena i sedam dodavanja te Joe Harris s 21 poenom su po običaju vodili Netse, dok je opet sjajan kod Kingsa bio Bogdan Bogdanović s 27 poena te De'Aaron Fox s 21.

Kingsi tako imaju najmanje šansi dohvatiti osmo mjesto ili dodatno razigravanje od cijele te družine na Zapadu, a nije pomoglo ni slavlje Grizzliesa koji brane osmo mjesto i napokon su došli do pobjede. Thunder je silovito krenuo u utakmicu, imao desetak poena prednosti u prvoj četvrtini, ali nakon toga sve pripada Memphisu.

Već do poluvremena Grizzliesi vode s tri razlike, a prednost je samo nastavila rasti do 17 razlike na koncu treće i konačnih, ogromnih 121:92 protiv umornih Thundera koji nisu imali snage parirati motiviranom protivniku. Dosta su Grizzliesi mogli rotirati pa je bilo mnogo podjednakih igrača, a egzekucijski najveći teret je ponio Dillon Brooks s 22 poena.

Ja Morant je podijelio devet asista uz svojih 19 ubačaja, a Jonas Valančiunas je uhvatio 11 skokova na 19 poena. Kod Thundera nitko nije bio na razini, a brojčano je najbolji bio Chris Paul sa 17 poena i po pet skokova i dodavanja.

U lovu na Grizzliese su i San Antonio Spursi koji se odbijaju predati i nova su momčad koja se pogostila na "pobjedi viška" protiv potpuno demotiviranog Jazza koji očito nema namjeru igrati na maksimumu, bar ne do doigravanja i bez strijelca u Bojanu Bogdanoviću. Jazzeri su tako upisali novi poraz u susretu gdje su gubili 46 od 48 minuta.

Završilo je 119:111, a Spurse je s 24 poena vodio Derrick White uz 19-10 double-double Jacoba Pöltla. Luka Šamanić nije igrao. Kod Jazzera je jedini preko 24 poena išao Jordan Clarkson s 24, a trener Snyder je ovaj susret žrtvovao pa je odmorio glavne vedete koje nisu ni igrale.

U susretu na vrhu istoka su Boston Celticsi apsolutno uništili Toronto Raptorse koji su pali bez ispaljenog metka i sad su Phoenix Sunsi jedina neporažena ekipa od nastavka NBA sezone. Raptorsi su šuterski bili kriminalni s 55 posto za dva i 26 posto za tri, a energetski slabiju partiju Raptorsa su Celticsi iskažnjavali napadačkom demokracijom sa sedam dvoznamenkastih igrača.

Završilo je 122:100 iako su Celticsi imali i 38 razlike, a najviše je ubacio Jaylen Brown s 20 poena uz 18 Jaysona Tatuma. Veseli i dobra partija Kembe Walkera koji fizički nije na maksimumu, ali je ubacio 17 poena i polako se razigrava. U katastrofi Raptorsa je najmanje loš bio Fred VanVleet s 13 poena i po četiri skoka i dodavanja.

NBA, petak:
Spurs - Jazz 119:111
Grizzlies - Thunder 121:92
Nets - Kings 119:106
76ers - Magic 108:101
Pelicans - Wizards 118:107
Raptors - Celtics 100:122

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!