Tenis

Kontaveit na Martić u polufinalu, Jastremska iznenađujuće ispala

Matej Kačan • subota, 08.08.2020.
Kontaveit na Martić u polufinalu, Jastremska iznenađujuće ispala

Od tri talijanske predstavnice u četvrtfinalu WTA turnira u Palermu, tek je jedna uspjela počiniti iznenađenje i proći među četiri. Estonka Kontaveit i Francuskinja Ferro se nisu dale iznenaditi...

Gotova je bajka u Palermu za Saru Errani i Elisabettu Cocciaretto. Dvije Talijanke su bile hit turnira u svojoj zemlji te su s niskih pozicija iznenađenjima dogurale do četvrtfinala, ali su tu ipak pokleknule.

Mnogo teži posao je imala Cocciaretto koja je igrala protiv četvrte nositeljice i 22. igračice svijeta, Estonke Anett Kontaveit. Uspjela je Talijanka uzeti jedan set, onaj drugi sa 6:4, ali je u ostala dva uspjela osvojiti tek dva gema, po jedan u svakom i pasti za manje od dva sata igre.

Estonka će tako u polufinalu igrati s prvom nositeljicom turnira Petrom Martić, dok drugi polufinalni par čine Fiona Ferro i Camila Giorgi. Giorgi je osvjetlala talijanski obraz novim iznenađenjem protiv sedme nositeljice Dajane Jastremske.

Ukrajinka je prvi set dobila sa 6:4, dok je u drugom došla do tie-breaka, ali umjesto pobjede tu počinje potop. Giorgi radi 4:0, pa i 5:1 u trinaestoj igri te koristi treću set loptu za 7:5, a onda u trećem setu nakon 3:3 radi dva breaka za 6:3 i pobjedu.

Tamo će igrati protiv Francuskinje Ferro koja nije dozvolila da se nastavi sjajan niz igara Sare Errani koja je bila hit turnira. Nakon nešto dužeg i težeg prvog seta koji je trajao 55 minuta i koji je Ferro dobila sa 6:4, u drugom nije bilo problema i sa 6:1 Francuskinja ide u polufinale.

Polufinala su na rasporedu u subotu, a Martić i Kontaveit bi na teren u Palermu trebale u 17 sati.

WTA Palermo, četvrtfinale:
Anett Kontaveit (EST, 4) - Elisabetta Cocciaretto (ITA) 6:1, 4:6, 6:1
Fiona Ferro (FRA) - Sara Errani (ITA) 6:4, 6:1
Dajana Jastremska (UKR, 7) - Camila Giorgi (ITA) 6:4, 6:7, 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!