Nogomet

Setien: 'Nije mi palo na pamet da mi je ovo zadnja utakmica'

Matej Kačan • subota, 08.08.2020.
Setien: 'Nije mi palo na pamet da mi je ovo zadnja utakmica'

Trener Barcelone Quique Setien je najavio susret Barcelone protiv Napolija, ali se ne slaže s tvrdnjama i upitima o tome da mu je ovo posljednji susret na klupi Barcelone...

Nakon razočarenja i neuspjeha u La Ligi, Barcelona će sigurno sve karte baciti na uspjeh u Ligi prvaka koji bi spasio sezonu. Za to prvo treba proći Napoli i obraniti 1:1 s golom u gostima. No, što ako se to ne dogodi? Quique Setien ni ne pomišlja na to da bi mogao dobiti otkaz ako ispadne u subotu.

"Nijednom mi nije palo na pamet da mi je to posljednja utakmica. Za utakmicu smo se pripremali s mišlju da nastavljamo. Kad smo završili ligu, to smo učinili s pozitivnim stavom. I moji igrači i ja smo trebali tu pauzu jer je toliko utakmica u nizu uzelo svoj danak", govori trener Katalonaca.

No nakon pauze je momčad energetski bolja i vjerojatno maksimalno motivirana da sebi i navijačima podari bar nekakav uspjeh u Europi, pogotovo nakon što je ljuti rival Real ispao od Manchester Cityja.

"Mislim da smo imali dovoljno vremena za pripremu utakmice, da se rekuperiramo fizički, odmorimo se nekoliko dana i vratimo se s obnovljenom energijom. Ona nam je omogućila da odradimo nekoliko stvarno dobrih treninga i da se pripremimo na najbolji mogući način."

Barcelona ima spreman plan za utakmicu koji se ipak može promijeniti i prilagoditi sukladno situaciji na terenu. Glavni cilj je jasan - ne smije se primati mnogo golova jer svaki remi iznad 1:1 dalje vodi Napoli.

"Mislili smo o svemu i dugo smo vagali i tome koji je najbolji način za odigrati utakmicu. Odlučili smo se za varijantu, ali to ne znači da ju ne možemo promijeniti u nekom trenutku. Oni su momčad koja nam može nauditi loptom jer dobro kombinira, mnogo je napredovala u posjedu i brani se vrlo disciplinirano. Bit će to utakmica u kojoj će biti alternativa", završio je Setien.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani08.08.2020. u 10:22
    Osvoji LP pa ti možda daju da ostaneš i dogodine, ali možda
    Bogomdani