Košarka

Sunsi s dvoznamenkastim Šarićem hvataju doigravanje, još jedna Dončićeva utakmica za anale

Branimir Korać • nedjelja, 09.08.2020.
Sunsi s dvoznamenkastim Šarićem hvataju doigravanje, još jedna Dončićeva utakmica za anale

Osim dvoboja između Clippersa i Blazersa, odigrana su još četiri susreta u NBA ligi, a uzbuđenja nije nedostajalo. Dva susreta pobjednika su dala u produžecima...

Većina stručnjaka uoči nastavka sezone u Orlandu Phoenix Sunse ostavljala je praktički bez ikakvih šansi za prolaz u doigravanje. Sunsi su se potrudili da ih demantiraju i u završnicu ove faze natjecanja ulaze ipak ravnopravno s ostalima u tu priču. Noćas su slavili 119:112 protiv Miami Heata i došli su na samo pola pobjede zaostatka za devetoplasiranim Blazersima.

Protiv Miamija preuzeli su kontrolu nad rezultatom u zadnjoj dionici, dotad je uglavnom Heat imao malu prednost, ali utakmicu je obilježila činjenica da nijedna momčad nije uspjela dohvatiti dvoznamenkastu prednost.

Susret je odlučen u samoj završnici kada je Devin Booker 12 sekundi prije kraja ubacio za 117:112 i tu odveo Sunse na visoku prednost.

Booker je još jednom bio sjajan s 35 poena i šest asistencija, jedina mrlja je šut za tricu koji je bio 0/7. Jevon Carter dodao je 20 poena, Deandre Ayton 18 uz 12 skokova dok je Dario Šarić za 22 minute dodao deset poena (0/2 za dva, 2/3 za tri, 4/4 slobodna) i osam skokova.

Kod Heata po 25 poena upisali su Duncan Robinson i Tyler Herro (osam skokova, deset asistencija).

Sjajna utakmica između Dallasa i Milwaukeeja okončana je 17. triple-double učinkom Luke Dončića za pobjedu Mavsa 136:132. Dallas je imao kontrolu nad utakmicom sve do sredine druge dionice kada Bucksi rade seriju čak 21:4, okreću rezultat i oni preuzimaju vodstvo. U završnici su imali ugodnih 119:112, ali ostali su bez poena u zadnjih dvije i pol minute, Dallas je tu napravio 7-0 i izborio produžetak u kojem je bio bolji i slavio.

Sjajni Dončić upisao je 36 poena, 19 asistencija i 14 skokova, Dorian Finney-Smith ubacio je 27 poena (6/12 trica) uz 11 skokova i pet asistencija, a Kristaps Porzingis 26 poena uz 11 skokova.

Kod Bucksa po 34 poena ubacili su Giannis Antetokounmpo (13 skokova, pet blokada) te Brook Lopez (6/12 trica, sedam skokova). Khris Middleton ubilježio je 21 poen, 11 asistencija i šest skokova.

Najneizvjesniji dvoboj odigrali su Denver Nuggetsi i Utah Jazz, a Nuggetsi su slavili nakon dva produžetka sa 134:132. Jazzeri su imali utakmicu u rukama tijekom prvog poluvremena, većinom su bili u dvoznamenkastoj prednosti, vodili i plus 18, ali Nuggetsi su odradili odličan posao, okrenuli dvoboj i odluka je pala u produžecima.

Produžetke Jazzu donio je Donovan Mitchell ubačajem za 105:105 nakon što je Jerami Grant prije toga ubacio samo jedno slobodno bacanje. I u zadnjoj sekundi prvog produžetka protivniku je izbijena pobjeda. Nikola Jokić je ubacio za 119:119. Tu je nastala mala pomutnja jer nije krenuo semafor te je nakon pregleda snimke utvrđeno kako je Jokić ipak na vrijeme pogodio. Uslijedio je i drugi produžetak u kojem su se Nuggetsi ipak odvojili i otišli do pobjede.

Predvodio ih je Jokić s 30 poena, 11 skokova i sedam asistencija, a po 23 poena dodali su Michael Porter (11 skokova) i Jamal Murray (12 skokova, osam asistencija). Jerami Grant dodao je 21 poen.

Kod Jazzera Donovan Mitchell zaustavio se na 35 poena (5/16 trica), osam asistencija i šest skokova, Rudy Gobert dodao je 22 poena i 13 skokova, Mike Conley 20 poena, pet skokova i pet asistencija, a Joe Ingles 11 poena i 13 asistencija.

Još jedna utakmica u kojoj Lakersi nisu impresionirali i novi poraz. Ovaj put nanije li ga Indiana Pacersi predvođeni T.J-om Warrenom koji i dalje igra u životnoj formi. Kod Lakersa potpuno je podbacio Anthony Davis koji je ostao na osam poena uz šut 3/14 i četiri izgubljene lopte.

Warren je utakmicu zaključio s 39 poena (5/8 trica) i pet skokova, Malcolm Brogdon ubilježio je 24 poena uz šest asistencija, a Victor Oladipo 22 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Kod Lakersa LeBron James imao je 31 poen, osam skokova i sedam asistencija, Quinn Cook 21 poen (5/9 trica), a Dwight Howard deset poena i 12 skokova.

NBA:
Miami Heat - Phoenix Suns 112:119
Dallas Mavericks - Milwaukee Bucks 136:132 (produžetak)
Denver Nuggets - Utah Jazz 134:132 (dva produžetka)
Indiana Pacers - Los Angeles Lakers 116:111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!