Automoto

Verstappen u Silverstoneu prekinuo dominaciju Mercedesa

Matej Kačan • nedjelja, 09.08.2020.
Verstappen u Silverstoneu prekinuo dominaciju Mercedesa

Ovog vikenda se u britanskom Silverstoneu vozila VN 70. obljetnice Formule 1, a pobjednik je Red Bullov Max Verstappen koji je tako prekinuo niz pobjeda Mercedesa i Lewisa Hamiltona...

U petoj utrci aktualne sezone Formule 1 smo dobili prvog pobjednika koji ne dolazi iz redova Mercedesa. To je Red Bullov Max Verstappen koji je nadmašio Mercedese boljom strategijom oko guma i odlaska u boks te je slavio i skočio na drugo mjesto poretka vozača.

Verstappen je startao na tvrdim gumama te je tako iskoristio velike probleme Mercedesa koji su opet brzo trošili gume i često odlazili u boks te je uspio izgraditi prednost pred Valtterijem Bottasom i Lewisom Hamiltonom kojima je na istoj stazi prošlog vikenda puknula guma.

Hamilton je na kraju prešao Bottasa te je završio drugi i povećao je prednost pred momčadskim kolegom u poretku vozača, a Finac s prve startne pozicije opet nije stigao do pobjede, ali ni do pobjede u mini momčadskom dvoboju s kolegom.

Novu fantastičnu utrku je odvozio Ferrarijev Charles Leclerc koji radi čuda u slabom talijanskom bolidu, a uspio je odvoziti do četvrtog mjesta uz samo jedan ulazak u boks zahvaljujući dobroj strategiji. Njegov momčadski kolega Sebastian Vettel je imao problema na startu te se izvrtio i pao je s 11. na 20. mjesto i do kraja se nije uspio vratiti među osvajače bodova.

Sjajan je bio i drugi Red Bullov vozač Alexander Albon koji je vozio jako dobru utrku te se popeo do petog mjesta, a šesto i sedmo mjesto su zauzeli Lance Stroll i Nico Hülkenberg koji nije iskoristio dobru startnu poziciju za prvo postolje u karijeri.

Osmi je bio Esteban Ocon koji je također uspio odraditi utrku s tek jednim odlaskom u boks, a deveti je mladi Lando Norris u McLarenu ispred dva AlphaTaurija. U Formuli 1 nema pauze pa se već sljedećeg vikenda seli u Španjolsku gdje će se voziti utrka u Barceloni.

Formula 1, VN 70. obljetnice:
1. Max Verstappen (Red Bull)
2. Lewis Hamilton (Mercedes) +11.326
3. Valtteri Bottas (Mercedes) +19.231
4. Charles Leclerc (Ferrari) +29.289
5. Alexander Albon (Red Bull) +39.146
6. Lance Stroll (Racing Point) +42.538
7. Nico Hülkenberg (Racing Point) +55.951
8. Esteban Ocon (Renault) +64.773
9. Lando Norris (McLaren) +65.544
10. Daniil Kvyat (AlphaTauri) +69.669

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!