Košarka

Radovčić: 'Ova Cibona izgleda na papiru baš tako da bi je bilo šteta ne pogledati izbliza'

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.08.2020.
Radovčić: 'Ova Cibona izgleda na papiru baš tako da bi je bilo šteta ne pogledati izbliza'
Foto: Pixsell

Pojačanje Cibone na poziciji playmakera ovog ljeta je Krešimir Radovčić, mladi reprezentativac koji je već ranije bio na meti Zagrepčana...

Cibona je duže vrijeme razmišljala i htjela dovesti Krešimira Radovčića, ali tek sada se ostvarilo. Nakon što je napustio Helios, vrlo brzo je postigao dogovor s Cibosima.

"Razgovarali smo i lani nakon što sam završio u Zaboku, htio sam korak više, a to mi je donio Helios. Tamo sam imao puno prilika, dosta sam igrao, igrali smo i ABA 2 ligu, prvi put sam imao ritam od dvije utakmice tjedno i zadovoljan sam napretkom. Situacija s koronavirusom ostavila je traga na slovenskim klubovima pa su se prvo riješili stranaca. Ubrzo je stigao Cibonin poziv i brzo smo se dogovorili", kaže Radovčić za Sportske novosti.

Radovčić bi mogao puno naučiti od iskusnog Amerikanca Ronalda Moorea koji bi trebao ubrzo doputovati u Zagreb.

"Znam kakav mi je status, ali već sam razgovarao s trenerom Velićem koji mi je poručio da će teren i treninzi odlučivati o minutaži. Moore je iskusan i dugo je u Europi, a na meni je da od njega učim. U neku ruku bit će mi mentor i igrač koji će mi pomoći u prilagodbi na ABA ligu koja je najjače natjecanje dosad u kojem ću igrati."

U početku priprema radi se naravno najviše u kondicijskom dijelu i momčad se polako upoznaje iako se već uglavnom jako dobro znaju međusobno.

"S Tonijem Nakićem sam u Šibeniku praktički susjed, igrali smo zajedno u Šibeniku gdje nam je trener Anzulović i dao veće ovlasti u igri. Drežnjaka znam iz reprezentacije gdje smo bili i cimeri. Osim Nakića i mene u Šibenci su igrali i Bundović i Krajina, a Novačić i Bilinovac su bili u Jollyju. Jedino do prošlog ljeta nisam poznavao Matu Vucića."

Visoko mišljenje o Radovčiću ima i Veljko Mršić koji ga je već zvao i u reprezentaciju.

"Veljko je bio prva osoba koja mi je čestitala na potpisu za Cibonu. Dao mi je veliku priliku i u Las Vegasu i u Kini, a bio sam i na širem popisu za kvalifikacije."

Cibona je u svakom slučaju posložila dobar roster što smatra i Radovčić.

"Radit ćemo kao psi, mladi smo i mi moramo raditi više od ostalih.Cilj mi je da se to vidi na terenu, da navijači imaju što za vidjeti. Ova Cibona izgleda na papiru baš tako da bi ju bilo šteta ne pogledati izbliza."

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!