Košarka

Fantastični Sunsi na 6-0 u balonu, Šarić vrlo dobar

Matej Kačan • ponedjeljak, 10.08.2020.
Fantastični Sunsi na 6-0 u balonu, Šarić vrlo dobar

Košarkaši Phoenix Sunsa su pokazali još jednu briljantnu napadačku predstavu u kojoj su preokretom svladali OKC Thunder sa 128:101 te su na omjeru 6-0 u balonu i hvataju doigravanje...

Možda se u prvoj četvrtini činilo suprotno, ali ništa još ne može zaustaviti Phoenix Sunse u lovu na play-in dvomeč za osmo mjesto na Zapadu i doigravanje. Sjajnim ulaskom u utakmicu su Thunderi imali i 15 razlike krajem prve dionice, ali Sunsi nisu Wizardsi iz prošle večeri pa su započeli povratak u drugoj dionici.

Stvar su u svoje ruke preuzeli Cameron Payne i Devin Booker u paru uz Darija Šarića na poziciji zamjenskog centra, a pomogao je i ulazak Deandrea Aytona u igru koji je prosjedio prvu dionicu zbog propuštenog testa na koronavirus.

Do konca prvog dijela Phoenix preuzima prednost od pola koša, a do kraja se više neće osvrtati. Booker i Ayton nastavljaju gdje su stali u prvom dijelu, Thunder se ne može sastati s pogotkom i nakon 33:17 u trećih 12 minuta je stvar riješena.

Nije došlo do opuštanja Sunsa ni u četvrtoj pa sve skupa završava sa 128:101 u korist Sunsa koji i dalje biju ljuti boj s Blazersima i Spursima u lovu na Grizzliese koji nižu poraze. Thunder brani petu ili šestu poziciju od Mavericksa i Jazza i nada se izbjegavanju Clippersa u prvoj rundi, a ovaj poraz u tome neće pomoći.

Fantastičan je bio Booker s novih 35 poena, a po 18 su dodali Mikal Brigdes i Cameron Johnson. Šarić je za 23 minute na parketu zabio 16 poena (7/12 iz igre, 1/3 za tri) uz devet skokova i dva dodavanja te po ukradenu loptu i blokadu.

U odsustvu Gilgeous-Alexandera, Gallinarija i Adamsa je Thunder vodio novak Darius Bazley s 22 poena i 10 skokova, a 15 je dodao Abdel Nader.

NBA, ponedjeljak:
Phoenix Suns - OKC Thunder 128:101

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!