Nogomet

Maleš: 'Modri su definitivno kvalitetniji i vjerujem da će biti uspješniji, ali moglo bi biti problema'

Mihaela Bradovski • utorak, 11.08.2020.
Maleš: 'Modri su definitivno kvalitetniji i vjerujem da će biti uspješniji, ali moglo bi biti problema'
Foto: Pixsell

Mate Maleš ne tako davno nosio je dres Cluja i jako dobro poznaje ovu momčad. Hrvatski veznjak upozorava kako Dinamu neće biti nimalo lako...

Težak ždrijeb za Dinamo, vjerojatni put u Rumunjsku na noge Cluju. Drugo pretkolo tako neće biti šetnja za Modre, upozorava na to i Mate Maleš.

"Čuo sam da bi Dinamo mogao igrati s Clujom, odmah sam zvao ljude tamo, čuo sam se s Damjanom Đokovićem. Uvjereni su da će proći Maltežane, tu su sigurno favoriti, a teško mi je reći jesu li željeli Dinamo. Znam kako u Rumunjskoj gledaju na naše klubove i nogomet, cijene nas bezgranično i protivnici poput Dinama ih silno motiviraju", kaže Maleš za Sportske novosti.

Maleš je uvjeren da je Dinamo individualno jača momčad, ali i da ima teškog protivnika.

"Dinamo je sigurno pojedinačno puno bolja momčad, kvalitetniji je i to uopće nije upitno i ako bude pravi, trebao bi proći. Međutim u nogometu nije uvijek sve tako jednostavno, posebno sada kada se igra na jednu utakmicu. Cluj se nikako ne smije podcijeniti jer se radi o jako dobro i vrlo iskusnoj momčadi."

Dan Petrescu je važan kotačić u cijeloj priči oko uspjeha Cluja i Maleš ga posebno cijeni.

"On je jako važan za Cluj, više od trenera, sve kontrolira i o svemu vodi računa. Puno radi na prekidima, preskakanju igre i dugim loptama, korneri, slobodni udarci, aut, sve su mu to jaka oružja i Dinamo tu mora posebno biti oprezan.Đoković, desetka Deac, napadač Omrani, iskusni su i mudri igrači koji znaju iskoristiti priliku ako se ukaže. Prošle sezone su pobijedili i Lazio i Rennes i Celtic, a to nije slučajno."

"Modri su definitivno kvalitetniji i vjerujem da će biti uspješniji, ali moglo bi biti problema", završava Maleš.

FOTO: ActionSport/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!