Vodeni sportovi

Vukičević trenira u Marseilleu: 'Fizički sam spreman'

Matej Kačan • utorak, 11.08.2020.
Vukičević trenira u Marseilleu: 'Fizički sam spreman'
Foto: Pixsell

Hrvatski vaterpolist koji brani boje francuskog Marseillea boravi i trenira u gradu na Azurnoj obali, a za HVS je podijelio svoje dojmove oko pauze i prilagodbe na nove okolnosti...

Iako vrhunskog europskog vaterpola nema od veljače, to ne znači da bazeni miruju. Vaterpolisti treniraju i spremaju se, a jedan od njih je Ante Vukičević koji formu za novu sezonu brusi u Marseilleu.

"Tu sam već od 3. srpnja! Mislim, nije baš možda već, ali u okolnostima kakve su bile, možemo i tako reći. Bio sam malo u Splitu, trenirao sam, pa do Dubrovnika, Zagreba", kazao je Vukičević za HVS.

Vremena za odmor i trening je napretek jer sezona počinje za više od mjesec dana, ako se nešto dodatno ne zakomplicira.

" Predviđeno je da nova sezona počne 19. rujna. To je dosta rano u odnosu na dosad, ali opet žele i početi ranije jer se dosta dugo nije igralo. Godina je specifična. Načelno, sada su svi u treningu. Mi u Marseilleu smo trenirali do 3. srpnja, zato sam tek tada i došao doma. Trener je dao dva tjedna slobodno, pa su ponovo počeli s radom do 14. kolovoza, dakle još koji dan. Onda će dobiti još koji dan slobodno, da bi se momčad ponovo okupila mislim 24. kolovoza", kazao je igrač Marseillea pa nastavio:

"Novi igrači koji su došli su imali manjih problema pri dolasku jer je Francuska ograničila broj radnih viza baš zbog korone, ali mislim da su i to riješili jer su i njihovi transferi ipak nešto ranije dogovoreni. Njih trojica bi mislim trebali u Marseille doći 16. ili 17. ovog mjeseca. Što se mene tiče, ja ću se kasnije pojaviti u klubu jer imam obveze prema reprezentaciji jasno. Tu na Korčuli i onda krajem mjeseca u Šibeniku."

Duga pauza mora ostaviti traga na igračkoj formi profesionalnog sportaša, ali se čisto fizička forma mogla održavati treninzima kod kuće.

" Fizički sam mislim u redu. Ne mogu reći da sam loše, mislim da tu stvarno nema problema, fizički sam spreman. Što se tiče igre... iskreno, nemam pojma, ha, ha. Slušajte, zadnju službenu utakmicu sam igrao u veljači, tako da stvarno ne znam. Zato će mi dodatno još koristiti i ove pripreme, pa onda turnir krajem mjeseca u Šibeniku. Mislim da n bi trebalo biti prevelikih problema, ipak postoje neki automatizmi koji su usvojeni", kazao je Vukičević

Cijeli intervju pročitajte na HVS.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!