Nogomet

Nagelsmann: 'Imali smo sreće, ali smo zaslužili prolaz'

Matej Kačan • petak, 14.08.2020.
Nagelsmann: 'Imali smo sreće, ali smo zaslužili prolaz'

Trener RB Leipziga Julian Nagelsmann je nakon susreta protiv Atletico Madrida priznao da je njegova momčad imala sreće, ali je također naglasio da je Leipzig bio bolji te da je zaslužio prolaz...

Nije nedostajalo drame ni u drugom četvrtfinalnom paru Lige prvaka u susretu Atletico Madrida i RB Leipziga. Nijemci su vodili, Atletico je izjednačio, ali ipak Leipzig prolazi golom u završnici. Susret je prokomentirao i Julian Nagelsmann koji je bio ponosan na svoje igrače.

"Postali smo malo pasivni kod 1:0 i bilo je vrlo tijesno. Definitivno smo imali sreće s pogotkom za pobjedu, ali smo bili bolja momčad i pokazali smo zrelost. Ne mogu se sjetiti mnogo opasnih situacija za Atletico. Momci su sami radili za ovo, moj utjecaj pokraj terena može biti tek vrlo malen. Ostali smo mirni nakon izjednačenja i to je vrlo važno, ne smijemo paničariti u igri" pohvalio je Nagelsmann svoje igrače.

Povijesni je ovo uspjeh za Leipzig koji je pogonjen Red Bullovim vlasništvom i novcem brzo napredovao i došao do same europske elite u svega nekoliko godina.

"Klub se razvio i napredovao je vrlo brzo. Ušli smo u Bundesligu i kvalificirali se u Ligu prvaka već tri puta, to je brži razvoj od uobičajenog. Velike su ovo emocije za klub i momčad, ali kao trener moram gledati naprijed i pripremiti se za sljedeću utakmicu. Nema mnogo vremena, ali možda ćemo popiti pivo, a onda se okrenuti PSG-u", zaključio je Nagelsmann.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!