Nogomet

Guardiola: 'Sad je svaka utakmica finale'

Matej Kačan • subota, 15.08.2020.
Guardiola: 'Sad je svaka utakmica finale'

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je najavio susret njegove ekipe protiv Lyona nakon kojeg će se kompletirati lista sudionika polufinala na turniru u Lisabonu...

Posljednje četvrtfinale Lige prvaka igrat će se između Manchester Cityja i Lyona, a engleska je momčad veliki favorit. City želi proći u polufinale gdje čeka goropadni Bayern, a Pep Guardiola je komentirao susret i novi sustav natjecanja.

"Svaka utakmica je finale, ali smo spremni. To što se igra samo jedna utakmica poprilično mijenja stvari. Kad igrate prvu utakmicu uvijek imate oko na drugoj, ali u ovoj situaciji nema druge šanse. Ideš dalje ili ideš doma i to je vjerojatno zašto smo imali neočekivane rezultate. Elitni klubovi će uvijek biti tu, neće otići, ali ovaj način natjecanja je nekad potreban jer se svašta može dogoditi u jednoj utakmici, to je uzbudljivo", kazao je Guardiola.

"Ove se utakmice igraju u glavi isto kao i na terenu i vjerujem da smo spremni. Sve što mogu reći jest da smo spremni i da sam nevjerojatno ponosan na rad koji su igrači dali na terenu. Više od svega vjerujem da je došlo vrijeme da budemo svoji. Poštovat ćemo protivnika, ali u ovoj utakmici želim da se momčad pokaže što je. Želim da budemo mentalno jaki i da provedemo svoj plan."

Pep i City su došli u Portugal s ciljem da ostanu u Lisabonu što duže, a čini se da zasad uživaju u blagodatima izolacije u Portugalu.

"Hotel je dobar, trening tereni također i vrijeme je divno. Cijenim mogućnost da možemo provesti vrijeme skupa jer je ovo važan trenutak u našim karijerama i životima. Inače ne volim biti u hotelima, više volim biti kući, ali svi osjećaju da je ovo posebno. Mislim da govorim za cijelu momčad kad kažem da bi voljeli provesti još neko vrijeme u ovoj divnoj zemlji", završio je Guardiola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!