Nogomet

Cvitanović: 'Za Bayern sam i govorio da je za mene apsolutni favorit Lige prvaka'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 16.08.2020.
Cvitanović: 'Za Bayern sam i govorio da je za mene apsolutni favorit Lige prvaka'
Foto: Pixsell

Bayern je moćan, a svu svoju moć potvrdio je u četvrtfinalu Lige prvaka razvaljivanjem Barcelone s čak 8:2...

Goran Vlaović i Igor Cvitanović tvorili su jedan od najboljih napadačkih dueta koji su zajedno igrali u hrvatskim klubovima. Obojica su uživali u napadačkom nogometu i ne čudi što su oduševljeni nastupom Bayerna protiv Barcelone.

Vlaović je i predvidio da će Bayern jako teško ispasti od ovakve Barcelone koja igra dosta ispod onog što može.

"Gledajući utakmice prije i generalno spremnost i formu obje momčadi, dojma sam bio da Barcelona ne može proći Bayern i jedino nekim bljeskom i genijalnošću Messija, može do prolaza. Jer, Bavarci su izgledali fenomenalno, odlično, i tako se na kraju pokazalo i u utakmici. Možda pet-deset minuta je Barcelona postojala na terenu. Ono nakon izjednačenja i par dobrih prilika netom nakon izjednačenja. Sve ostalo nije bila ni približno igri Bayernu, što na kraju rezultat i pokazuje", ističe Vlaović za net.hr i dodaje:

"Barcelona nije bila dobar suparnik goropadnom Bayernu koji igra fenomenalno, tzv. totalni nogomet. Spremni su na sve, na defanzivu, na trku, ofenzivu, gdje u završnici imaju non stop veliki broj igrača. Bila je to kao i ova sezona, generalno ova godina, u svemu jedna prilično nevjerojatna utakmica. Ostat će kao takva i zapisana vjerojatno u povijesti kao totalna jedna čudna utakmica i rezultat koji je poražavajući za Barcelonu, a fenomenalan za Bayern."

Ivan Perišić igra jako dobro u Bayernu i potvrđuje kako mu je tamo i mjesto, smatra Vlaović.

"Ivanov stil igre u Bayernu je stvar momčadi. Moje mišljenje da je Perišić bio u Barceloni nekim slučajem i da je tamo igrao na istoj poziciji, da bi vjerojatno pričali o njegovoj lošoj partiji i ne znam, da nije previše trčao itd. To u biti tako je i tako izgleda. Ako čitava momčad igra na vrhunskom nivou, onda povuće i tebe kao igrača i kao djela te momčadi, da daješ više od sebe. Jer, jednostavno moraš to tako raditi, moraš pratiti momčad. Ili obrnuto, kad ekipi ne ide, možda neki igrači koji bi bili na većem nivou, puno bolji taj dan, oni budu još slabiji. Bayern je bio na nivou ne 100 % nego na 120 %, i da je ušao bilo koji igrač, izgledao bi atomski. U svjetlu činjenice igre Bayerna, Perišić je odigrao fenomenalno, u to nema dvojbe. Na kraju krajeva, malo mi ide na živce što se vezano za njega stalno pojavljuje u medijima da ga se Bayern hoće riješiti, pa ga onda opet hoće zadržati… Mene to smeta, iluzorno je o tome pričati. Perija igra na vrhunskom nivou, uklopio se odlično u momčad i kad god sam imao priliku, neću reći da sam gledao sve utakmice, jer u Hrvatskoj i nema baš svagdje pratiti Bundesligu, nema je na našim kanalima koje mi tu uglavnom imamo, ali kad god sam gledao, vidio sam da je Perišić na nivou i uopće nema dvojbe da bi on trebao ostati tamo."

Igor Cvitanović također za net.hr dodaje kako je Bayern za njega apsolutni favorit za titulu.

"Sastav Diega Simeonea nikad nije patio u ljepoti igre, uvijek je bio čvrst, ali RB Leipzig je ovog puta zasluženo prošao u polufinale LP. Što se tiče Bayerna, govorio sam da je za mene apsolutni favorit Lige prvaka. U najboljoj je formi, igraju fenomenalno. Čudi me ovako veliki rezultat, ali pobjeda Bavaraca za mene je bila nekako očekivana. Teško je objasniti što se to dogodilo na Luzu. To vjerojatno nitko ne može objasniti, ni igrači na terenu, ni trener… Jednostavno, dođe takav dan, dođe dan kad suparniku skoro sve ulazi. Ti pak radiš grešku za greškom. Govor tijela igrača Barcelone nije bio dobar, oni su se predali već kod 4 gola, tako da je sve poslije što se dogodilo posljedica toga. Perišić je bio odličan, fantastičan. Perišić mene uopće nije iznenadio. Znao sam da on to može, da on kad je raspoložen igra na takav način. Apsolutno zasluženo je u prvih 11 Bayerna."

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!