Tenis

Brady pobjedom u Lexingtonu došla do prvog WTA naslova

Jan Šneler • nedjelja, 16.08.2020.
Brady pobjedom u Lexingtonu došla do prvog WTA naslova

Pobjedom u finalu WTA turnira u Lexingtonu protiv Švicarke Teichmann, američka tenisačica Jennifer Brady došla je do prve WTA titule u svojoj karijeri...

Nakon četiri naslova na ITF turnirima i solidnih nastupa na Grand Slamovima, Jennifer Brady konačno je došla i do svog prvog naslova na WTA turnirima. Na turniru u Lexingtonu, američka tenisačica porazila je nakon manje od dva sata Švicarku Jil Belen Teichmann.

U prvom setu Brady je igrala vrlo koncentrirano. Propustila je nekoliko break prilika, ali vrlo dobro i obrambeno odigrala sedmi gem kada je spasila čak pet break lopti protivnice. U osmom gemu, odličnim reakcijama dolazi do breaka.

Dalje je sve išlo puno lakše i sa 6:3 Brady osvaja prvi set. U nastavku prilično mirno. Već u prvom gemu Amerikanka dolazi do breaka kojeg čuva do samoga kraja i sa 6:4 osvaja svoj prvi naslov na Touru.

Ovim naslovom ne samo što je osigurala svoj prvu titulu već je i dosegnula renking karijere. Od sljedećeg tjedna bit će 40. tenisačica svijeta. Što se tiče Teichmann, ona će biti na 54. mjestu čime je izjednačila najbolji renking svoje karijere.

WTA Lexington, finale:
Jil Belen Teichmann (ŠVI) - Jennifer Brady (SAD) 3:6 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!