Nogomet

Lukaku i Martinez potopili Šahtar za finale Europske lige, Brozoviću asistencija

Matej Kačan • ponedjeljak, 17.08.2020.
Lukaku i Martinez potopili Šahtar za finale Europske lige, Brozoviću asistencija

Nakon tijesnog dvoboja Seville i Manchester Uniteda u prvom polufinalu Europske lige, mnogo uvjerljiviji je u drugom polufinalu bio Inter koji je s visokih 5:0 razbio Šahtar...

Nije bilo mnogo uzbuđenja, barem što se neizvjesnosti tiče, u drugom polufinalu Europske lige. Inter je u prvom poluvremenu stigao do vodstva od 1:0 kojeg je držao do 64. minute, a onda je u uraganskih 20 minuta dao još četiri gola i otpuhao Šahtar s terena.

Inter - Shakhtar Donetsk Rezultati uživo

Nije to bio susret koji je obilovao udarcima, ali je gotovo svaka ozbiljna prilika Intera ušla u gol pa je možda i rezultat malo nerealan s obzirom na stanje na terenu. Sve je krenulo kad je Barella uzeo loše ispucavanje vratara, otišao na desno krilo i ubacio na glavu Lautara Martineza koji u 19. minuti postavlja 1:0.

Stajalo je to do 64. minute kad kreće uragan Intera. Sve je otvorio Marcelo Brozović dobro izvedenim kornerom koji glavom u mreži sprema D'Ambrosio, a onda na scenu stupa Romelu Lukaku.

Sjajni je Belgijac prvo dodao Martinezu koji lijepo s 18 metara prizemnim udarcem postavlja 3:0 svojim drugim golom, a onda je i sam zabio dva komada. U 78. mu Martinez vraća uslugu pa ga nakon nove osvojene lopte nakon presinga pronalazi samog na 13 metara što ovaj koristi, a u 84. Lukaku sam kreće prema golu s 40 metara i završava nakon što se otarasio braniča.

Nogometaši Antonija Contea tako nakon ove predstave figuriraju kao veliki favoriti u finalu protiv rekordera ovog natjecanja, Seville koja ima pet naslova. Brozović je dobar nastup začinio asistencijom, a odigrao je 85 minuta.

Inter - Shakhtar Donetsk Rezultati uživo

Europska liga, polufinale:
Inter - Šahtar 5:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!