Košarka

Zupcu double-double u slavlju Clippersa, Mavsima nedovoljno i 42 poena Dončića, Porzingis isključen

Matej Kačan • utorak, 18.08.2020.
Zupcu double-double u slavlju Clippersa, Mavsima nedovoljno i 42 poena Dončića, Porzingis isključen

Uspješno su i bez iznenađenja u doigravanje krenuli i LA Clippersi koji su svladali Dallas Maverickse uz dobru partiju Ivice Zupca. Mavsima je posao otežalo isključenje Porzingisa u trećoj dionici...

Iako su u susret ušli nešto sporije, pogotovo krajem prve i početkom druge dionice pa su na poluvremenu gubili s tri razlike, LA Clippersi su uspjeli u drugom dijelu zaključati svoj koš i ući u seriju pobjedom protiv Dallas Mavericksa.

Zaslužna za to je bila sjajna obrana u trećoj dionici u kojoj su limitirali Dallas na samo 13 poena i na tek dva poena igrača Mavsa koji se ne zovu Luka Dončić. Preuzeli su tu vodstvo Clippersi i držali ga do kraja u egalu sve dok Kawhi Leonard u penal završnici nije zabio sve i podigao prednost na konačnih 118:110

Kod Clippersa je najbolji bio uobičajen dvojac koji je podijelio napadačke ovlasti pa je Leonard ubacio 29 poena uz 12 skokova i šest dodavanja, a samo dva poena manje je zabio Paul George. Ivica Zubac je odradio solidnu partiju s po 10 poena i skokova uz asistenciju te šut 5/9 za 22 minute na terenu.

Dobro je Zubac odigrao obranu na visokim igračima Dallasa, a pomogla mu je i tehnička Kristapsa Porzingisa u trećoj dionici kojom je Latvijac izbačen iz susreta. On je u 20 minuta na parketu ubacio 14 poena, a uzde ekipe je u svoje ruke preuzeo Dončić koje ni 42 poena uz devet asista i sedam skokova nije bilo dovoljno.

Fantastični Slovenac je ovo učinio u svom prvom nastupu u NBA doigravanju pa je srušio rekord poena za debitante u prvoj utakmici, ali bez slasti pobjede.

NBA, prva runda doigravanja:
LA Clippers - Dallas Mavericks 118:110 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!