Nogomet

Ante Erceg debitira protiv Hajduka: 'Prvu pobjedu želim već u nedjelju, bez obzira na protivnika'

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 19.08.2020.
Ante Erceg debitira protiv Hajduka: 'Prvu pobjedu želim već u nedjelju, bez obzira na protivnika'
Foto: Pixsell

Osijek je predstavio novo pojačanje, u hrvatski nogomet vratio se Ante Erceg, bivši igrač Splita i Hajduka koji može debitirati već u nedjelju baš protiv Hajduka...

U pratnji svoga zastupnika Ante Erceg došao je u svoj novi klub i potpisao jednogodišnji ugovor s Osijekom kao posuđeni igrač Brondbyja. Potom je obavio i sve one uobičajene aktivnosti, neizostavno fotografiranje u bijelo-plavom dresu, a čeka ga u nastavku dana i prvi trening koji će odraditi individualno, da bi se u četvrtak priključio suigračima.

"Nije mi ovo prvi kontakt s Osijekom, razgovora je bilo i ranije. Sada je bila takva situacija da smo se mogli dogovoriti i sretan sam što sam u Gradskom vrtu! Redovito sam pratio HNL-u i u ovo posljednje vrijeme otkako sam bio u inozemstvu, pa sam dobro upućen i u sve ono što je vezano uz Osječane. Kada je uslijedio njihov sasvim konkretan poziv, rado sam ga prihvatio. Stvarno mi je drago što sam pristupio takvom klubu koji je ambiciozan i raste u svakom segmentu. Učinit ću sve sa svoje strane da ljude u Klubu, dakako i sve navijače, učinim sretnim i da Osijek ostvari svoje rezultatske ambicije. Želim dati svoj doprinos, zbog toga sam i došao", rekao je Erceg.

Jasno je da u našem prvoligašu dosta očekuju od svoga pojačanja. Problema s uklapanjem i privikavanjem ne bi trebalo biti, pa bi Ante vrlo brzo mogao biti aktiviran na terenu.

"Sigurno ću brzo spoznati što trener od mene želi i u kakvom rasporedu me vidi u svojim promišljanjima, ovisno o taktičkim postavkama. Više je napadačkih pozicija koje mogu pokrivati, a vidjet ćemo hoće li to ovdje biti na krilu ili na mjestu centralnog napadača. Igrao sam i jedno i drugo, na stručnom stožeru je da procijeni što će biti najkorisnije za momčad."

Zanimljivo je da bi Erceg mogao debitirati baš protiv Hajduka u kojem je pružao odlične partije i bio jedan od najistaknutijih igrača.

"Nisam previše gledao na to. Profesionalac sam i sve su moje misli sada usmjerene ka Osijeku. Nema biranja utakmica, želim što prije biti na terenu i jedva čekam zaigrati. Odmah ću se priključiti treninzima i vjerujem da ću se brzo uklopiti u momčad u kojoj najbolje poznajem svog bivšeg suigrača Majstorovića s kojim sam se, naravno, čuo prilikom dolaskom. Ne sumnjam da će Osijek opet biti kvalitetan i konkurentan za visoke pozicije, a prvu pobjedu želim već u nedjelju. Bez obzira na suparnika. Sada igram za Bijelo-plave i logično je da ću, dobijem li priliku, učiniti sve da moja momčad bude na kraju uspješnija i zadovoljnija."

Sportski direktor Alen Petrović jako dobro poznaje Ercegove kvalitete, a i siguran je kako će naš novi napadač Osijeku biti itekako upotrebljiv.

"Polivalentan je igrač s puno iskustva koji nam sigurno može pomoći u onome što želimo napraviti u ovoj sezoni. Treba znati da je u današnje vrijeme vrlo teško dovesti kvalitetnog hrvatskog igrača, a ne treba smetnuti s uma da je i broj stranaca ograničen, pa o svemu treba voditi računa. Gledajući njegovu karijeru zaista se može reći da je imao odličnih sezona iza sebe. S njim ćemo svakako dobiti veću širinu u napadu i siguran sam da će se vrlo brzo uklopiti."

AUTOR: NK Osijek

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!