Nogomet

Cluj uz manje probleme odradio generalku pred Dinamo

Matej Kačan • nedjelja, 23.08.2020.
Cluj uz manje probleme odradio generalku pred Dinamo

Uspješno je u prvo kolo rumunjske Lige 1 krenuo Cluj koji je s 2:1 svladao Academicu Clinceni u gostima te je tako odradio generalnu probu pred susret Lige prvaka protiv Dinama...

Uz nešto sitnih problema i svakako manje uvjerljivo nego što se očekivalo je rumunjski prvak Cluj krenuo u obranu naslova u svojoj Ligi 1. Prvi suparnik je bila Academica Clinceni koja je prošlu sezonu završila deseta s tri vezana poraza.

No, kvalitetom inferioran protivnik je kod kuće stvorio određene probleme Cluju te je držao 1:1 do 74. minute i to može biti ohrabrenje za Dinamo koji će s Clujem igrati u Ligi prvaka jer prvak Rumunjske očito još nije do kraja izbrusio formu.

Poveo je Cluj u 15. minuti nakon što je Costache lijepo pogodio donji lijevi kut udarcem s 13 metara, ali je početkom drugog dijela Clinceni izjednačio iz penala koji je realizirao Cebotaru.

No, ipak je Cluj stigao do novog vodstva i pobjede pogotkom u 74. minuti kad je Petrila natrčao na odbijenu loptu na nekih 12 metara te je poslao dobar udarac pod rašlje. Imao je Cluj i hrvatski potpis pa je 45 minuta odigrao hrvatski veznjak s nizozemskom putovnicom Damjan Đoković, a svoj je debi upisao i novopridošli Gabriel Debeljuh.

Rumunjska, Liga 1, prvo kolo:
Academica Clinceni - Cluj 1:2

FOTO: CFR Cluj

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!