Tenis

Borna Ćorić ne pronalazi rješenje za Davida Goffina, peti susret i peti poraz

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 24.08.2020.
Borna Ćorić ne pronalazi rješenje za Davida Goffina, peti susret i peti poraz

Borna Ćorić zaustavljen je u drugom kolu turnira u New Yorku. Bolji je bio Belgijac David Goffin koji je slavio u dva seta...

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije prekinuo niz loših rezultata protiv Davida Goffina. Deseti igrač svijeta jedan je od onih s kojima Borna ima najviše problema i još ga nikada nije svladao.

Niti ovaj put nije uspio. Goffin je slavio u dva seta, Borna je imao neke šanse u prvom setu, ali Belgijac je ipak na kraju okrenuo meč u svoju korist.

U prvom setu bilo je dosta uspona i padova s obje strane. Goffin je otvorio s 2:0 da bi nakon toga Borna povezao četiri gema i pobjegao na 4:2.

Nije Ćorić izdržao, Goffin se odmah vratio te poravnao na 4:4, spasio jednu break loptu i set je otišao u 13. igru. Tamo je Goffin poveo s 5:2 da bi Borna ponovno povezao četiri poena i došao do prve set lopte. Ona je ostala neiskorištena, ali zato Goffin koristi svoju prvu i s 8:6 uzima tie-break.

Drugi set bio je potpuno drugačiji. Ovdje su obojica čvrsto držali svoje servise sve do 3:3 kada Goffin dolazi do 15:40 i koristi drugu break loptu. Ćorić do kraja meča nije uspio zaprijetiti i Goffin odnosi pobjedu 7:6, 6:4.

U osmini finala Goffin će igrati protiv boljeg iz meča između Denisa Šapovalova i Jan-Lennarda Struffa.

Western & Southern Open, drugo kolo:
David Goffin (Belgija, 7) - Borna Ćorić (Hrvatska) 7:6(6), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!